Αθώοι κρίθηκαν και οι 10 αγωνιστές αγρότες – Κατέρρευσε το κατηγορητήριο (VIDEO – ΦΩΤΟ)

457

Αθώοι κρίθηκαν από το Δικαστήριο Λάρισας το απόγευμα της Πέμπτης 7 Μαρτίου και οι 10 αγωνιστές αγρότες, καθώς κατέρρευσε, το εις βάρος τους, κατηγορητήριο.

Θυμίζουμε ότι στο εδώλιο του «αγροτοδικείου» κάθισαν 8 μέλη των ΔΣ των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων -ανάμεσά τους οι Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας, μέλη της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων- και άλλοι δύο αγρότες, που κατηγορούνται ότι παρότρυναν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο μπλόκο της Νίκαιας που στήθηκε στις 28 Γενάρη.

Νωρίτερα η Εισαγγελέας πρότεινε την αλλαγή της κατηγορίας από ηθική σε φυσική αυτουργία, με την πλευρά της υπεράσπισης να επισημαίνει ότι επιμονή της Εισαγγελέως να καταδικαστούν τα μέλη του αγροτικού κινήματος με κάθε τρόπο, γίνεται επειδή κατέρρευσε το κατηγορητήριο, γι’ αυτό και θεωρούν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους.

Κατά την απολογία τους τα διωκώμενα μέλη, υπογράμμισαν ότι στο πρόσωπό τους διώκεται γενικότερα το δικαίωμα του συνδικαλισμού και του αγροτικού κινήματος. «Ηθικοί αυτουργοί», τόνισαν, «δεν είμαστε εμείς, αλλά η πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματα, τα οποία βγάζουν τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους».

Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Όσο υπάρχουν προβλήματα θα βγαίνουμε στο δρόμο, δήλωση ο Κώστας Τζέλλας, γγ της ΕΟΑΣΚ και μέλος της Γραμματείας της ΠΕΜ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίκης.(Δείτε εδώ τη δήλωσή του).

Το πρωί, έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης από σωματεία και φορείς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here