Αρση μέτρων: Ανά τετράδες και μόνο έξω -Πώς θα πίνουμε τον καφέ μας φέτος το καλοκαίρι

596

Η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιο άρσης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, που όπως φαίνεται θα μας συντροφεύει για μεγάλη, αν όχι καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου ανοίγουν κάποια καταστήματα λιανικού εμπορίου, καθώς και κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ. Ο υφυπουργος Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ωστόσο, έδωσε αναλυτικά το πρόγραμμα της άρσης των μέτρων, το οποίο και διαρθρώνεται σε 7 στάδια.

Στο τέταρτο λοιπόν στάδιο της άρσης των μέτρων, αναμένεται να ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν την 1η Ιουνίου και φυσικά θα αφορά μόνον εξωτερικούς χώρους.

Πώς θα πίνουμε τον καφέ μας μετά την άρση των μέτρων

Σύμφωνα λοιπόν με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, καφετέριες και εστιατόρια που διαθέτουν τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν να δέχονται και πάλι πελάτες από την 1η Ιουνίου. Φυσικά, η χρήση μάσκας και γαντιών από το προσωπικό θα είναι και σε αυτή την περίπτωση απαραίτητη.

Τα μέτρα προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού επιβάλλουν κάθε τραπεζάκι στις καφετέριες να έχει απόσταση από το άλλο τουλάχιστον 2 μέτρων. Επιπλέον, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 3 τ.μ. στον εξωτερικό χώρο όπου θα βρίσκονται τα τραπεζάκια της επιχείρησης.

Τέλος, κάθε παρέα σε καφέ και εστιατόρια δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 4 άτομα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι θα είναι αυτός και φυσικά το επόμενο τραπέζι θα έχει απόσταση 2 μέτρων.

Πότε θα μπούμε και στο εσωτερικό των καφέ
Τέλος, η λειτουργία στον εσωτερικό χώρο καφέ και εστιατορίων αναμένεται να αργήσει σημαντικά. Στο έβδομο και τελευταίο στάδιο της άρσης των μέτρων θα ξεκινήσει η λειτουργία των εστιατορίων και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, αλλά και αθλητικών εγκαταστάσεων, τουριστικών καταλυμάτων και άλλων επιχειρήσεων.

Αυτό το στάδιο δεν έχει προσδιοριστεί χρονικά και θα αποφασιστεί από τις Αρχές, ανάλογα με την απόδοση των μέτρων περιορισμού ως τα μέσα Ιουνίου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here