Άρωμα νίκης από την πρώτη Κυριακή στην κεντρική ομιλία του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα στην πλατεία της Αγιάς

634
  • «Με τι δική σας δύναμη προχωράμε στο μέλλον»

Με μια εντυπωσιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Αγιάς ο Αντώνης Γκουντάρας ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των μεθαυριανών εκλογών.
Μιλώντας σ’ ένα πυκνό ακροατήριο ο Αντώνης Γκουντάρας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά σ’ αυτή που πέτυχε η δημοτική αρχή στην περίοδο που τελειώνει, σημειώνοντας ωστόσο πως «όλα τα επιτεύγματα οφείλονται στη δύναμη και την προσπάθεια των συνδημοτών μας».
Μιλώντας για το έργο της δημοτικής του αρχής ο Αντώνης Γκουντάρας τόνισε ότι όταν ανέλαβε τη διοίκηση του διευρυμένου δήμου Αγιάς πριν από μερικά χρόνια, οι υποχρεώσεις του δήμου από δάνεια, προσφυγές τρίτων και υποχρεώσεις, έφταναν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. «Νούμερο εξωφρενικό για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου – είπε ο δήμαρχος Αγιάς και συνέχισε: Σήμερα οι υποχρεώσεις είναι ελάχιστες και διαχειρίσιμες, αφού αφορούν ρυθμισμένες δόσεις δανείων και ταμείων». Όλα αυτά έγιναν με τη δική σας προσπάθεια – είπε στους συγκεντρωμένους ο κ. Γκουντάρας και κάλεσε τους δημότες της Αγιάς να μην αφήσουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και τα αποτελέσματα που πέτυχαν να πάνε χαμένα.
«Μετά την τακτοποίηση των οικονομικών μας, οι προοπτικές που διανοίγονται για το δήμο μας είναι πια εξαιρετικά μεγάλες, αφού έχουμε πια τη δυνατότητα να στηρίξουμε με δράσεις την αγροτική παραγωγή. Μάλιστα με τη δημιουργία των δύο μεγάλων φραγμάτων, του Αγιοκάμπου και του «Μπελμά» η αγροτική παραγωγή του δήμου μας μπαίνει σε τελείως διαφορετική τροχιά» είπε.
Ο κ. Γκουντάρας μίλησε ακόμα για τα επιμέρους προβλήματα του αγροτικού κόσμου, για τα παραχωρητήρια των καστανοπερίβολων, για τα μεγάλα έργα της αγροτικής οδοποιίας, «Όταν δίναμε μάχη στο δημοτικό συμβούλιο κάποιοι αποχωρούσαν προκλητικά» είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής για το θέμα της σφήκας της Καστανιάς.
Ο κ. Γκουντάρας ανάφερε πως κατασκευάστηκαν έργα που ξεπέρασαν τα 40 εκατ. ευρώ, την εξαιρετική δουλειά που έγινε με τις Κοινωνικές δομές, τις παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτήρια και οδοφωτισμό, ενώ αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της ενεργειακής κοινότητας σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών, προτρέποντας ταυτόχρονα τους Συνεταιρισμούς και τους Αγρότες να κάνουν το ίδιο. Διαβεβαίωσε τους δημότες της Αγιάς ότι οι αναπτυξιακοί στόχοι της επόμενης θητείας είναι ήδη εξασφαλισμένοι, λόγω της σοβαρής και επίμονης δουλειάς που έχει γίνει τα προηγούμενα χρόνια στο σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση ενός προγράμματος που αλλάζει τους ορεινούς όγκους και τα παράλια. «Ο σχεδιασμός που έχουμε κάνει αφορά ένα μεγάλο διάστημα στο μέλλον με έργα και παρεμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, που θα αλλάξουν την εικόνα τόσο των ορεινών όγκων, όσο και των παραλίων του δήμου μας. Όμως όσο κι αν ο σχεδιασμός είναι ολοκληρωμένος και η χρηματοδότηση εξασφαλισμένη, η διαδικασία υλοποίησης των έργων είναι μια δυναμική διαδικασία. Απαιτεί τεχνογνωσία, συστηματική παρακολούθηση, παρεμβάσεις και διεκδικήσεις κάθε λεπτό. Απαιτεί με λίγα λόγια γνώση, εμπειρία και διαχειριστική επάρκεια. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πάντα μπορεί να πάνε στη λάθος κατεύθυνση» είπε.
Αναφέρθηκε τέλος διεξοδικά στο πλάνο της δημοτικής αρχής για τα επόμενα χρόνια, τόσο σ’ ότι αφορά το τουριστικό προϊόν της περιοχής και την ποιοτική βελτίωση του, όσο και στον τομέα των υπηρεσιών και της μεταποίησης στους οποίους επίσης δραστηριοποιούνται δεκάδες επιχειρήσεις του δήμου.
«Μαζί ξεκινήσαμε πριν από χρόνια ένα ταξίδι με στόχο την ανάπτυξη του τόπου μας. Σ’ αυτό το ταξίδι βρήκαμε δυσκολίες και κακοτοπιές, αλλά δε λυγίσαμε. Μαζί θα προχωρήσουμε σ’ αυτό το δρόμο, τώρα που οι μεγάλες δυσκολίες έχουν μείνει πίσω» κατέληξε ο Αντώνης Γκουντάρας, ζητώντας από τους δημότες της Αγιάς ισχυρή εντολή την Κυριακή για να ολοκληρωθεί το σχέδιο που μετατρέπει την Αγιά σ’ ένα δήμο άξιο της ιστορίας και της ομορφιάς του…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here