«Αρμοδιότητα οδικού άξονα Λάρισας-Φαρσάλων»

423

Στις 18 Απριλίου 2019, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, σύμφωνα με το άρθρο 32§9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με τις συμβάσεις για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος και συγκεκριμένα για το Τμήμα 2 (Αμαλιάδα – Δουναίικα), ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ.Νίκος Παπαδόπουλος, έθεσε επί τάπητος το φλέγον ζήτημα του οδικού άξονα Λάρισας-Φαρσάλων.
Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του προς τον Υπουργό, αναφέρθηκε στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ένας δρόμος ο οποίος αποτελεί τον βασικό άξονα που συνδέει την κωμόπολη των Φαρσάλων με την πόλη της Λάρισας, καθώς επίσης χρησιμοποιείται κατά κόρον και από οχήματα βαρέως τύπου για παράκαμψη των διοδίων της Εθνικής Οδού. Η σημερινή του χρήση λοιπόν ουδεμία σχέση έχει με την αρχική χάραξη και τον σκοπό του εν λόγω έργου , έχοντας ως συνέπεια την φθορά του οδοστρώματος που σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση, δεν πληροί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφάλειας των οδηγών. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση και η συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα και για το λόγο αυτό το Υπουργείο οφείλει να λύσει τα ζητήματα αρμοδιότητας τα οποία επικαλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο.
Ο Υπουργός σε απάντησή του, ανέφερε ρητά ότι «τα Φάρσαλα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συνδράμουμε στην ωριμότητά τους αν ζητηθεί», καθιστώντας σαφές ότι υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου είναι η ίδια η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο, αν και εφόσον του ζητηθεί, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here