Απόστολος Τσιοβάρας: O Λαρισαίος πίσω από το logo του Παρθενώνα των ΗΠΑ

122

Ο Παρθενώνας του Νάσβιλ, που βέβαια είναι ρέπλικα του αρχαιοελληνικού, στην ίδια ακριβώς κλίμακα, χτίστηκε το 1897 υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Κρόφορντ Σμιθ ως επιστέγασμα του εορτασμού των 100 χρόνων από την ένταξη του Τενεσί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και ίσως αυτό να συνέβη επειδή το Νάσβιλ έχει τον άτυπο χαρακτηρισμό της «Αθήνας του Νότου».

Σε αυτή την αμερικανική ιστορία με τις σαφώς ελληνικές αναφορές εμπλέκεται κι ένας Ελληνας. Είναι ο Απόστολος Τσιοβάρας, επικεφαλής και ιδρυτικό στέλεχος του δημιουργικού γραφείου Cursor, που καταφέρνει με βάση τη Λάρισα να κερδίζει δουλειές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η συγκεκριμένη αφορούσε τον σχεδιασμό του λογότυπου και ουσιαστικά την οπτική επικοινωνία του μουσείου που φιλοξενεί κυρίως έργα ζωγραφικής Αμερικανών καλλιτεχνών του 19ου και του 20ού αιώνα.

«Ηταν μια επιλογή του προέδρου του συμβουλίου του Centennial Park Conservancy Τζον Τουμινέλο μαζί με την ομάδα του. Μας εντόπισαν στο Behance, όπου έχουμε μια ισχυρή παρουσία με έναν από τους πιο διακεκριμένους λογαριασμούς της πλατφόρμας. Οταν στην επικοινωνία μας αντιλήφθηκαν ότι είμαστε ένα ελληνικό γραφείο αυτό λειτούργησε θετικά για εμάς, αφού ο Παρθενώνας του Νάσβιλ είναι εμπνευσμένος από τον ελληνικό Παρθενώνα που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά μας. Αφού διευθετήσαμε και τα οικονομικά μας, δεχτήκαμε την πρόταση κι αναλάβαμε με χαρά τη δουλειά».

poster_samples2
pexels-vasilis-karkalas
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here