“Απεργούμε για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο”

275

ΤΟΥ ΤΖΙΑΤΖΙΑ ΜΙΧΑΛΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ

Αύριο Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 απεργούμε για να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης .
Ένας νέος νόμος με νέες συνταξιοδοτικές διατάξεις θα προστεθεί στην ελληνική παράδοση της ασφαλιστικής πολυνομίας;; Στην απαρχή της μεταμνημονιακήςυποτίθεται εποχής θα περίμενε κανείς αυτό το νομοθέτημα να διορθώνει αδικίες και να βάζει τα πρώτα θεμέλια για την επιστροφή μέρους από το 45% των συντάξεων που χάθηκε από το 2010 μέχρι το 2020 στον βωμό της χρεοκοπίας και των μνημονίων που ακολούθησαν.
Οι συνταξιούχοι πλήρωσαν, και συνεχίζουν να πληρώνουν, για τη χρεοκοπία της χώρας 63 δισ. ευρώ. Από αυτό το αστρονομικό ποσό το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν επιστρέφει, αλλά ενδεχομένως αφαιρεί κιόλας. Αφαιρεί το ποσό των 970 εκατ. ευρώ που, είτε διατέθηκε (κατά ΣΥΡΙΖΑ) ως 13η σύνταξη είτε καταβλήθηκε (κατά Ν.Δ.) ως βοήθημα, αποτέλεσε ένα σημαντικό στήριγμα των χαμηλοσυνταξιούχων, οι οποίοι συνεχίζουν να αποτελούν τη μεγάλη πλειονότητα.
Τα παπαγαλάκια του εξωτερικού άρχισαν ήδη να κινδυνολογούν. Οικονομικοί όμιλοι επισημαίνουν πως οι δαπάνες για τις συντάξεις είναι πολλές και πρέπει να μειωθούν,εννοώντας πως το συνταξιοδοτικό κόστος είναι ήδη υψηλό.Δεν αναφέρουν όμως πως οι συνολικές δαπάνες για συντάξεις μειώθηκαν από 33,5 δις ευρώ το 2010 σε 29,8 δις ευρώ το 2017.

Η ΑΔΕΔΥ καθώς και όλες οι Ομοσπονδίες έχουν ξεκινήσει ένα μεγάλο αγώνα κινητοποίησης των εργαζομένων, ώστε ενωμένα και οργανωμένα να παλέψουμε για την απόσυρση και αυτού του ράβε ξήλωνε νομοσχεδίου.
Η ΕΕ έχει οργώσει την Ελλάδα για να ενημερώσει τους εργαζομένους για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο των αδικιών.
Για το λόγο αυτό βρίσκονται στην πόλη μα ς και τους καλωσορίζουμε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, ο οποίος και θα αναπτύξει τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του δημοσίου τομέα, καθώς και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θοδωρής Τσούχλος.
Καλούμε τον άνεργο,το συνταξιούχο , τον εργαζόμενο να συμμετάσχει μαζικά και δυναμικά στην αυριανή απεργία καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το ν.τ. της ΑΔΕΔΥ ν.Λάρισαςστην πλατεία Ταχυδρομείου στις 10:30 το πρωί

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here