Απεργία πείνας στις Φυλακές Λάρισας

658

Απεργία πείνας ξεκίνησε από τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και συνεχίζει Τούρκος κρατούμενος των Φυλακών Λάρισας.

Πρόκειται για τον Αλί Ερτζάν Γκόκογλου που είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., παραμονές της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πέρυσι τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Ο λόγος της διαμαρτυρίας του, σύμφωνα με το περιβάλλον του, είναι πως η διεύθυνση της φυλακής «του στερεί βιβλία που του αποστέλλονται». Ωστόσο πηγές της «Ε» αναφέρουν πως το συμβούλιο των φυλακών απορρίπτει ανεξαρτήτως προσώπων αιτήματα που σχετίζονται με παραλαβή βιβλίων μέσω courier για λόγους ασφαλείας, πόσο μάλιστα όταν ο αριθμός των βιβλίων είναι μεγάλος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζουν πως επιτρέπεται η παράδοση βιβλίων μέσω επισκέψεων ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της βιβλιοθήκης.

Βέβαια το «αλφαβητάρι του κρατουμένου» που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (έκδοση Μάρτιος 2016) αναφέρει μεταξύ άλλων πως επιτρέπεται ως κρατούμενος «να προμηθεύεσαι εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία ή να τα δανείζεσαι από τη βιβλιοθήκη».

*Ανακοίνωση συμπαράστασης στον Τούρκο εξέδωσε το ΚΚΕ (μ-λ). Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο εν λόγω κρατούμενος διαμαρτύρεται «για την αυθαίρετη στέρηση, από τη διεύθυνση της φυλακής, των βιβλίων που του στέλνονται» και συνεχίζει πως «το ΚΚΕ (μ-λ) συμπαραστέκεται στον Τούρκο αγωνιστή και στο αίτημά του να μην του στερεί η διεύθυνση της φυλακής τα βιβλία που του στέλνονται».

* Τον περασμένο Ιούνιο το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης να εκδοθεί ο Τούρκος Αλί Ερτζάν Γκιόκογλου (Ali Ecram Gokoglu). Το αίτημα έκδοσης της Γενικής Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης, προς την αρμόδια δικαστική αρχή της Ελλάδας ανέφερε επί της ουσίας πως ο 50χρονος πρέπει να εκτίσει ποινή στη γειτονική χώρα. «Δεν θέλω να πάω στην Τουρκία γιατί εκεί δεν υπάρχει δικαιοσύνη και επιπλέον γίνονται βασανιστήρια» κατέθεσε μεταξύ άλλων ο 50χρονος Τούρκος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here