Προσοχή σε νέα τηλεφωνική απάτη και στη Λάρισα: «Εσείς μου χτυπήσατε το αυτοκίνητο;»!

507

Δεν χάνουν τον χρόνο τους οι επιτήδειοι και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, από τους οποίους επιζητούν να πάρουν χρήματα. Τηλεφωνικές απάτες δίνουν και παίρνουν τα τελευταία χρόνια και στην περιοχή της Θεσσαλίας και δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι είδαν ακόμη και οικονομίες μιας ολόκληρης ζωής να καταλήγουν στα χέρια απατεώνων οι οποίοι επικαλούνταν τροχαία ατυχήματα ή οφειλές συγγενών.

Ο νέος τρόπος που έχουν ανακαλύψει είναι να καλούν τα ανυποψίαστα υποψήφια θύματά τους, κυρίως νυχτερινές ώρες για να τους… πιάσουν στον ύπνο. Το τηλέφωνο χτυπά, το υποψήφιο θύμα πάντα και ακούει μία φωνή να του λέει: «Εσείς είστε που χτυπήσατε το αυτοκίνητό μου και αφήσατε το τηλέφωνό σας για να σας καλέσω»; Όπως αναφέρουν καταγγέλλοντες στη «Θ.Τ.», προσπαθώντας να ρωτήσουν ποιος είναι αυτός που καλεί, καταλαβαίνουν κάποια στιγμή ότι αυτό που ακούνε δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ηχογραφημένο μήνυμα! Αυτό γίνεται αντιληπτό μετά από κάποια λεπτά και αφού το υποψήφιο θύμα ρωτά συνεχώς ποιος είναι προσπαθώντας να καταλάβει ποιος και γιατί έχει καλέσει.

Mπορεί να πει κανείς αρχικά ότι ένα ηχογραφημένο μήνυμα δεν ελλοχεύει κινδύνους. Ωστόσο από την άλλη, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι επιτήδειοι ηχογραφούν το ανυποψίαστο θύμα τους προκειμένου να χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια λέξεις-κλειδιά, ακόμη και σε τηλεφωνικές τραπεζικές συναλλαγές! Ακόμη και αθώες κατά τ άλλα λέξεις όπως το «εγώ είμαι» το «ναι» ή το «όχι», το «ασφάλεια», το «τηλέφωνο», πόσο μάλλον το ονοματεπώνυμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πάσης φύσεως συναλλαγές μέσω τηλεφώνου, ειδικά αν οι επιτήδειοι έχουν στη διάθεσή τους και άλλα προσωπικά δεδομένα των υποψήφιων θυμάτων τους, όπως είναι η ημερομηνία γέννησης ή ακόμη και ο αριθμός ταυτότητας και ο ΑΦΜ.

Με λίγα λόγια λοιπόν Θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή όταν απαντά κανείς σε αγνώστους τηλεφωνικούς αριθμούς… Ήδη τα πρώτα περιστατικά έχουν καταγραφεί στη Λάρισα, και είναι άγνωστο τι θα επακολουθήσει!

Πηγή: thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here