Απάντηση Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου στο Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων.

44

Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με έγγραφο του στις 29 Μαρτίου 2022 ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο ότι στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για ανθρώπους με αναπηρία», δικαίωμα συμμετοχής είχαν άνθρωποι με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, που είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης και έχει πιστοποιηθεί ΜΟΝΟ από υγειονομική επιτροπή ΚΕ.Π.Α.
Από τα παραπάνω προέκυπτε ότι οι Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων , Ελληνικής Αστυνομίας , Πυροσβεστικού Σώματος, εξαιρούνταν του προγράμματος. Ουσιαστικά σύμφωνα με την πρόβλεψη του νομοθέτη, οι υγειονομικές επιτροπές των παραπάνω έχουν την ιδία ισχύ με τις αποφάσεις του ΚΕ.Π.Α και ζητούσαμε την ένταξη τους.
Με Έγγραφο της η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου , μας ενημέρωσε ότι με τροποποίηση της ΚΥΑ στις 09 Ιουνίου 2022 πλέον στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και οι προαναφερθείσες Ανώτερες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό για την ανταπόκριση της στο αίτημα του Σωματείου μας, η οποία προχώρησε στη διόρθωση χωρίς αγκυλώσεις, καθώς επίσης και τους Βουλευτές ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου , και ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεικόπουλο που προώθησαν το αίτημα μας στη Βουλή των Ελλήνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here