Απάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας Αθανασίου Νασιακόπουλου στο δήμαρχο Λαρισαίων για τον ΦοΣΔΑ

342

«Κατ’ αρχάς, θέλω να ευχηθώ στον κ. Καλογιάννη ταχεία ανάρρωση. Η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε χθες Παρασκευή είναι ο λόγος για τον οποίο επέλεξα να μην τοποθετηθώ χθες δημόσια εναντίον όλων αυτών που μου καταμήνυσε στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων προχθές Πέμπτη. Όσο κι αν με αδίκησε ο κ. Καλογιάννης, θεωρώ ότι όλοι εμείς που έχουμε δημόσιο λόγο οφείλουμε να τοποθετούμαστε με ψυχραιμία, σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα.
Δυστυχώς, αυτές τις αρχές παραβίασε κατάφωρα ο δήμαρχος Λαρισαίων ο οποίος επέπεσε σε πρωτοφανές ολίσθημα καθώς έσπευσε να υιοθετήσει αβίαστα, με πρωτοφανή σπουδή και χωρίς να επιχειρήσει να διασταυρώσειόσα αναληθή του μεταφέρθηκαν για μια δήθεν τοποθέτησή μου σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην οποία ο ίδιος ΔΕΝ ήταν παρών.
Επί της ουσίας, όπως μπορούν να βεβαιώσουν οι παριστάμενοι, Υφυπουργός Εσωτερικών και Πρόεδρος της ΚΕΔΕαλλά και οι νομικοί σύμβουλοι, ουδέποτε ειπώθηκε στη σύσκεψη η φράση που ανέφερε ο κ. Καλογιάννης. Και είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα μπορούσε να ειπωθεί αυτή η φράση σε σύσκεψη θεσμικών παραγόντων. Κάτι τέτοιο προφανώς θα παραβίαζε την κοινή λογική.
Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε για τη συγκρότηση του ΔΣ του ΦοΔΣΑ, το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών δικαιώνει όλους εμάς που πήραμε την πρωτοβουλία να συγκληθεί. Με τη διευρυμένη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και οι αντίστοιχες νομικές υπηρεσίες, διασφαλίσαμε το θεσμικό κύρος και τη νόμιμη λειτουργία αυτού του σημαντικού φορέα της Αυτοδιοίκησης. Η δε παραπομπή του ζητήματος, το οποίο χρήζει διασαφήνισης, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τελική και αδιαμφισβήτητη γνωμοδότηση, καταδεικνύει τη διάθεσή μας για τη δίκαιη επίλυσή του.
Ευελπιστώ ότι την επόμενη φορά που ο δήμαρχος Λαρισαίων προβεί σε ανάλογες δημόσιες δηλώσεις, συναισθανόμενος το βάρος του θεσμικού του ρόλου, να ελέγξει τις πηγές του γιατί αυτή την φορά εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.Σε ό,τι με αφορά ως πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, από την αρχή της θητείας μου, λειτουργώ νομότυπα, με ισότητα και δικαιοσύνη απέναντι σε όλα, προκειμένου τα όργανά της να λειτουργούν με καλό τρόπο. Δε θα επιτρέψω τη διολίσθηση σε πρακτικές απόλυτης κομματοκρατίας η οποία δεν ευνόησε όχι μόνο το πολιτικό μας σύστημα, αλλά και την ίδια την κοινωνία και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here