Απάντηση Γραφείου Τύπου Δ. Λαρισαίων σε ανακοίνωση της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» για το θέμα της λήψης δανείου

255

Με έκπληξη και απορία, διαβάσαμε τη σημερινή ανακοίνωση της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» για το θέμα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να διερευνήσει τη δυνατότητα λήψης δανείου για την ανανέωση του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Πρόκειται για ανακοίνωση μνημείο άγνοιας βασικών στοιχείων λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως είναι γνωστόν, κάθε χρόνο ο Δήμος, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας, υπόκεινται σε έλεγχο των οικονομικών από ορκωτούς λογιστές οι οποίοι καταθέτουν τα πορίσματά τους για την οικονομική διαχείριση σε ετήσια βάση. Εννοείται ότι ο Δήμος μας, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας ελέγχονται, τακτικά και μη, από αρμόδιες υπηρεσίες και Αρχές.

Πέραν αυτών όλο το προηγούμενο διάστημα και ενόψει της συζήτησης για το δάνειο, δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν ελεύθερη πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του Δήμου. Πολλοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων αναζήτησαν και είχαν οποιοδήποτε οικονομικό στοιχείο και δεδομένο ζήτησαν. Πρόκειται για στοιχεία που πέραν του πολιτικού προσωπικού του Δήμου, φέρουν τις υπογραφές των στελεχών των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Η «Λαρισαίων Κοινόν» φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται ούτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Είναι λοιπόν προφανές ότι πίσω από τις πομπώδεις εκφράσεις της ανακοίνωσης της «Λαρισαίων Κοινόν», με την οποία μάλιστα αφήνονται «σκιές», κρύβεται η βαθιά άγνοια στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας και διαδικασιών της Αυτοδιοίκησης.

Και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Ας καθήσουν να διαβάσουν λίγο περισσότερο αφήνοντας την άκρη τα επικοινωνιακά παιγνίδια. Αν θέλουν να είναι σοβαροί και χρήσιμοι για την πόλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here