Απ. Καλογιάννης: Επέκταση σχεδίου πόλης

465

• Απο την Φιλιππούπολη, ο δήμαρχος πρότεινε την επέκταση του σχεδίου στην περιοχή «οκτάρια» στο πλαίσιο της συμφωνίας Δήμου – ΥΕΘΑ για το στρατόπεδο Τζήμα

«Στόχος μας για την επόμενη θητεία είναι η επέκταση του σχεδίου πόλης στην περιοχή της πολεοδομικής ενότητας 19, που βρίσκεται πάνω από την περιφερειακή οδό Τρικάλων, από το Praktiker εως την οδό Καρδίτσης.» Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε επίσκεψή που πραγματοποίησε χθες βράδυ στην συνοικία της Φιλιππούπολης.

Ο δήμαρχος πλαισιωμένος από υποψηφίους της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» είχε συνάντηση με κατοίκους της περιοχής σε αίθουσα της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε συνολικά στο έργο που έχει επιτελεστεί στο Δήμο κατά τη διάρκεια αυτής της θητείας. Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι δόθηκε προτεραιότητα σε συνοικίες και περιοχές που είχαν μείνει πίσω σε θέματα υποδομών και ανάπτυξης, συμπληρώνοντας πως το πρόγραμμα των παρεμβάσεων στις συνοικίες θα συνεχιστεί στην επόμενη θητεία. Ετσι, όπως επεσήμανε, και στην συνοικία της Φιλιππούπολης θα πραγματοποιηθεί έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και θα ακολουθήσει πλήρης ασφαλτόστρωση των δρόμων.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου στην προοπτική επέκτασης του σχεδίου πόλης προς την πολεοδομική ενότητα 19. Το θέμα αφορά πολλούς κατοίκους της Φιλιππούπολης που διαθέτουν ιδιοκτησίες στην περιοχή (γνωστή και ως «οκτάρια»).

Όπως τόνισε ο Απόστολος Καλογιάννης, στην συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα περιλαμβάνεται και η έκταση του στρατοπέδου Τζήμα, το οποίο ως γνωστόν μεγάλη έκτασή του θα περιέλθει στο Δήμο, ενώ τμήμα του θα πολεοδομηθεί. Ο δήμαρχος τόνισε ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας του Δήμου με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και τους οργανισμούς του μπορεί να συμπεριληφθεί στην περιοχή πολεοδόμησης και η υπόλοιπη έκταση της Πολεοδομικής Ενότητας 19 ή τμήμα της, ως πιο ολοκληρωμένη πολεοδομική πρόταση, που είναι θεμιτό και κατά την πολιτική του Υπουργείου. Συνεπώς θα πρέπει να εξεταστεί η δυνατότητα αυτή προς όφελος της πόλης, ακολουθώντας πάντα το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει διαβούλευση μετά τις εκλογές με τους κατοίκους της Φιλιππούπολης και τους φορείς τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here