Αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε

262

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Ε.Ε. πραγματοποιήθηκανστις 1 και 2 Νοεμβρίου 2019 για πρώτη φορά στην πόλη των Χανίων παρουσία εκπροσώπων και των 59 επιμελητηρίων της χώρας .
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ Αντώνης Ροκάκηςχαιρέτησε τις εργασίες της Γ.Σστην πόλη του τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στην εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα και κάλεσε τον πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. Κωνσταντίνο Μίχαλο να ξεκινήσει τις εργασίες της Συνέλευσης.
Στις εργασίες συμμετείχαν με ομιλίες και παρεμβάσεις ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, η πρώην υπουργός και βουλευτής Χανίων, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νίκος Καλογερής, ο αντιπεριφερειάρχης στους τομείς Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας, Κοινωνικής Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.
Στο συνέδριο εκτός από τα αμιγώς Επιμελητηριακά θέματα συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς και λύσεις που πρέπει να προωθηθούν για τη βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.
Αμέσως μετά τη λήξη της Γ.Σ. της Κ.Ε.Ε.Ε. ξεκίνησε το «2ο ChaniaBusinessforum» με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών .
Σκοπός του Forum να τοποθετηθούν τα Χανιά και συνολικά η Κρήτη, στην θέση που τους αξίζει στον επιχειρηματικό χάρτη, συγκεντρώνοντας προσωπικότητες του επιχειρείν, με μεγάλη εμβέλεια, από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο.

Exif_JPEG_420

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν
-Πρωτογενής παραγωγή και Μεταποίηση-Αγροδιατροφικό Branding με εργαλεία την ιχνηλασιμότητα και την ασφάλεια τροφίμων
-Τουρισμός-Διεύρυνση τουριστικής περιόδου μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού
– Πολιτισμός-Storytelling στην διαφήμιση – η σημαντικότητα του για να ξεχωρίσει σήμερα μια καμπάνια
– Αειφόρος τουριστική ανάπτυξη – Περιβάλλον και Τουρισμός.
– Σινέ-τουρισμός : η επίδραση μιας κινηματογραφικής ταινίας στον τουρισμό και την ανάπτυξη. Στις 2μ.μ.
– συνέργιες/clusters – Μονόδρομος για την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων παραγωγών και μεταποιητών. Μεταξύ των ομιλητών ο Παύλος Πολάκης.
– στρατηγικός σχεδιασμός – placebranding με ομιλητές δημάρχους του νομού Χανίων
– ο πολιτισμός ως εργαλείο τουριστικής προβολής,
– Καινοτομία και ψηφιακά εργαλεία υποστήριξης της αγροτικής και μεταποιητικής επιχειρηματικότητας,
Επίσης στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος καθώς και του 2οChaniaBusinessForum, συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών, το οποίο πραγματοποίησε και το Διοικητικό του Συμβούλιο στο Επιμελητήριο των Χανίων.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕEΔΕΓΕ στις ως άνω εργασίες η γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ του ΕEΔΕΓΕ κα Καλλιόπη Τζήκα παρεχώρησε συνέντευξη στo δημοσιογράφο Λευτέρη Κουρκουλό της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης Neatvgr , καθώς και ραδιοφωνική συνέντευξη στο ΓαυδοςFM88,8 όπου αναφέρθηκε στις δράσεις του ΕEΔΕΓΕ, στην παρουσία του στο οικονομικό Foroum, καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σημερινή γυναίκα στο επιχειρείν.

Από το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕE και στο 2οChaniaBusinessForum ο Πρόεδρος κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Δημήτριος Αδάμ, η γεν. γραμματέας Καλλιόπη Τζήκα, ο οικονομικός επόπτης κ.Δημήτριος Οικονόμου, τα μέλη του Δ.Σ Μωυσής Μανουάχ, Ιωάννης Τόλιου, ΙωάννηςΤσιούτσιοςκαι Υπηρεσιακό στέλεχος κα. Αναστασία Καρλιγκιώτου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here