Αντικεραυνικά συστήματα στα γήπεδα του δήμου Λαρισαίων

349

Την εγκατάσταση αντικεραυνικών συστημάτων σε όλα τα γήπεδα του δήμου Λαρισαίων ανακοίνωσε στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, μετά το χθεσινό θλιβερό περιστατικό της κεραυνοβόλησης ενός 15χρονου σε γήπεδο ακαδημίας ποδοσφαίρου στη συνοικία της Τούμπας.


Παράλληλα θα γίνει με τους αρμόδιους τεχνικούς ασφαλείας έλεγχος του υπάρχοντος νομικού πλαισίου, ώστε να ληφθεί μέριμνα, ασχέτως των αρμοδιοτήτων του κάθε φορέα για να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο θέμα και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων όπως η χθεσινή.
Το θέμα έθεσε εκτός ημερησίας διατάξεως με σχετική του ερώτηση ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» Ντ. Διαμάντος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης έκανε αναφορά και στις ζημιές που προκλήθηκαν από το χθεσινό μπουρίνι στην περιοχή της Τερψιθέας, η οποία έμεινε χθες το βράδυ χωρίς ρεύμα. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος τα καιρικά φαινόμενα ήταν πρωτόγνωρα για την περιοχή και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.
Το δημοτικό συμβούλιο επίσης άναψε το «πράσινο φως» για την προμήθεια φωτιστικών τύπου LED για την εξοικονόμηση ενέργειας στο φωτισμό οδών – πλατειών. Τα οφέλη που προκύπτουν από την σχετική μελέτη είναι σημαντικά. Ειδικότερα τα 3.590 συμβατικά φωτιστικά έχουν εγκατεστημένη ισχύ 571,45 (kW), καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια 2.482.102 (kWh/Έτος) και κοστίζουν 372.315 ευρώ το χρόνο. Με τα σύχρονα φωτιστικά σώματα, τα οποία παραμένουν 3.590, η εγκατεστημένη ισχύς μειώνεται στις 146,24 (kW), η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στις 539.911 (kWh/Έτος) και η ετήσια δαπάνη μειώνεται στις 80.987 ευρώ το χρόνο.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here