“Αντιδραστική πολιτική προσέγγιση για το προσφυγικό από τη πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΛΜΕ ( ΔΑΚΕ-ΠΕΚ)”

336

Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λάρισας

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας (ΔΑΚΕ , ΠΕΚ ) προχώρησε στην ψήφιση μιας ανακοίνωσης για το προσφυγικό πρόβλημα, η οποία όχι μόνο καμιά σχέση με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που πρέπει να καλλιεργούν οι εκπαιδευτικοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη αλλά και επιχειρεί μια αντιδραστική πολιτική προσέγγιση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, αποτέλεσμα των πολέμων που έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα. Προφανώς και η άποψή μας – όπως και κάθε δημοκράτη πολίτη – βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το ακροδεξιό παραλήρημα της πλειοψηφίας του ΔΣ και γι αυτό το λόγο καταψηφίσαμε την ανακοίνωση ζητώντας να γραφεί ότι δεν είναι ομόφωνη, στο οποίο συμφώνησαν και τα ΣΥΝΕΚ.
Πέρα όμως συνάδελφοι από την καταψήφιση της, σημασία έχει να ειπωθούν κάποια πράγματα για το μεγάλο ζήτημα των προσφυγικών ροών , δηλαδή του ξεριζωμού χιλιάδων ανθρώπων σε διάφορα μέρη του πλανήτη λόγω των πολέμων , της καταλήστευσης ολόκληρων χωρών και της καταστροφής του περιβάλλοντος. Μία ανακοίνωση ενός εκπαιδευτικού σωματείου θα πρέπει πρώτα και κύρια να εστιάζει στην βασικότερη αιτία του προβλήματος που είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε διάφορες χώρες στην περιοχή μας αλλά και παγκόσμια . Η ανακοίνωση της πλειοψηφίας δεν αναφέρει τίποτα για το παραπάνω θέμα και όχι τυχαία βέβαια. Στόχος της είναι στην ουσία να δικαιολογήσει την θλιβερή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στο ζήτημα της συνέχισης της υποταγής στους δολοφονικούς υπερεθνικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ) όπως ακριβώς έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερο κορυφαίο ζήτημα – για το οποίο δεν γίνεται καμιά νύξη – είναι βέβαια η καταδίκη τόσο των πολέμων , όσο και των γενικευμένων σφαγών αμάχων. Χρέος των εκπαιδευτικών είναι να αποκαλύπτουν αυτή την δολοφονική πολιτική των «μεγάλων» δυνάμεων και να συμμετέχουν σε ένα αντιιμπεριαλιστικό- αντιπολεμικό κίνημα δίνοντας με τη στάση τους ένα θετικό παράδειγμα στη νέα γενιά. Οι παρατάξεις λοιπόν της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ , στην ουσία αποκρύπτουν τον πραγματικό ένοχο του ξεριζωμού εκατομμύριων ανθρώπων και την πραγματική αιτία του προβλήματος , προφανώς ταυτιζόμενοι με τα κόμματα τους ΝΔ (ΔΑΚΕ ) ,ΠΕΚ (ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ) τα οποία στήριξαν αυτές τις πολιτικές και γι αυτό δεν κάνουν λόγο πουθενά στην ανακοινωσή τους για τα παραπάνω. Εδώ να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την ανανέωση των βάσεων στην Ελλάδα και την δημιουργία και νέων στρώνοντας το δρόμο στους επόμενους κυβερνήτες.
Το τρίτο ζήτημα που εντέχνως αποκρύπτουν με την ανακοίνωσή τους οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ , ρίχνοντας μάλιστα νερό στο μύλο του ρατσισμού και του φασισμού, είναι το γεγονός πως οι περίπου εξήντα χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας επιθυμούν διακαώς να φύγουν προς άλλες χώρες της Ευρώπης και ουδεμία διάθεση δεν έχουν να παραμείνουν στη χώρα μας. Όμως ξεχνά η θλιβερή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ να καταδικάσει αυτούς που ψήφισαν την συνθήκη του Δουβλίνου και στην ουσία εγκλώβισαν αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους στη χώρα μας. Μιλάνε για αλλοιώσεις του πολιτισμού μας , εκφράσεις που χρησιμοποιούν φασιστικές οργανώσεις , την ώρα που θα έπρεπε ως εκπαιδευτικοί να ζητάνε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και μόρφωσης για τα προσφυγόπουλα μέχρι να αναχωρήσουν για τις χώρες που επιθυμούν. Αντί λοιπόν να σκεφτούν εντελώς ρεαλιστικά και ανθρώπινα και να ταχθούν με το μέρος αυτών που ζητάνε να σταματήσουν οι πόλεμοι και να συμμετέχουν σε ένα αντιπολεμικό κίνημα επιλέγουν να συνταχθούν με τα κοράκια του πολέμου και τους εγχώριους υποστηρικτές τους (ΝΔ , ΚΙΝΑΛ , ΣΥΡΙΖΑ ) και τα προπαγανδιστικά τους φερέφωνα τα περίφημα Ελληνικά ΜΜΕ που ολημερίς χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στην Ελληνική κοινωνία με εκπομπές καλοπληρωμένων δημοσιογραφίσκων,- οικόσιτα της πρεσβείας των ΗΠΑ.
Καλούμε κάθε συνάδελφο της ΕΛΜΕ Λάρισας αλλά και τους μαθητές μας να καταδικάσουν αυτή την κατάπτυστη ανακοίνωση και να συνταχθούν με την πλευρά των λαών που αγωνίζονται για ειρήνη και προκοπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here