Ανοίγουν τα beach bar στα παράλια της Λάρισας – Χωρίς αλκοόλ και μουσική! (ΦΩΤΟ)

1836

Ετοιμάζονται για το μεγάλο άνοιγμα αύριο τα καταστήματα στα παράλια της Λάρισας μετά την επίσημη απόφαση ότι από τις 8 το πρωί το Σάββατο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες σε όλη τη χώρα.

Σε “αγώνα δρόμου” έχουν επιδοθεί οι καταστηματάρχες αφού ο χρόνος δεν είναι ο επιθυμητός για να προλάβουν να τακτοποιήσουν όλες τις εργασίες που χρειάζονται τα μαγαζιά τους, που υπό διαφορετικές συνθήκες θα είχαν ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Να σημειωθεί ότι πρωτόγνωρο θα είναι το σκηνικό στις οργανωμένες παραλίες με τους κανόνες λειτουργίας να είναι αυστηροί και τα πρόστιμα “τσουχτερά”.

Οι αυστηροί κανόνες λειτουργίας για τις οργανωμένες παραλίες

  • Κάτω από κάθε ομπρέλα  θα υπάρχουν  μέχρι 2 ξαπλώστρες. Από τον κανόνα εξαιρούνται οικογένειες με ανήλικα παιδιά.
  • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα στα στηρίγματα είναι τα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου στις περιμέτρους από τα σκίαστρα.
  • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο, ενώ ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 40 ανά 1.000τ.μ.
  • Τα beach bar θα λειτουργούν χωρίς μουσική, αποκλειστικά με διάθεση πακέτων και τα προϊόντα θα είναι συσκευασμένα.
  • Επιπλέον απαγορεύεται η διάθεση  αλκοόλ, το delivery, και η  τοποθέτηση  τραπεζο-καθισμάτων.
  • Το προσωπικό στις οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και τις καρέκλες μετά από κάθε πελάτη, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση στους εργαζόμενους να φορούν μάσκα.

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Στην πρώτη παράβαση που θα διαπιστώνεται για μη τήρηση των κανόνων, το πρόστιμο θα κυμαίνεται από 5.000 έως 20.000 ευρώ αναλόγως των τ.μ. και η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται για 30 ημέρες.

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης τόσο το πρόστιμο όσο και το διάστημα κατά το οποίο θα αναστέλλεται η λειτουργία της επιχείρησης θα τριπλασιάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here