Ανοίγει την Πέμπτη ο περιφερειακός Λάρισας – Τρικάλων

451

Εγκαινιάζεται από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ένα έργο ζωής για τη Λάρισα, μα και τους Τρικαλινούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  στις 12 μ. της Πέμπτης εγκαινιάζεται το νέο τμήμα του δρόμου, ο οποίος παραδίδεται πια ολοκληρωμένος στους οδηγούς.

Ο νέος, ολοκληρωμένος, περιφερειακός της Λάρισας  αφορά… κυρίως τους Τρικαλινούς, οι οποίοι πλέον θα αποφεύγουμε την κίνηση και τα φανάρια της Θεσσαλικής πρωτεύουσας, αν θέλουμε να κινηθούμε προς Πλαταμώνα και Θεσσαλονίκη. Θα μπαίνουμε από το ύψος των LIDL στο νέο δρόμο και θα κερδίζουμε περίπου 10΄ σε χρόνο.

Το τμήμα του περιφερειακού είναι μήκους 1,56 χλμ. και συνδέεται με το ήδη ολοκληρωμένο κομμάτι του περιφερειακού. Το έργο προϋπολογισμού 11,68 εκ. € υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Τι λέει ο Κώστας Αγοραστός

«Με το συγκεκριμένο έργο αποφορτίζεται η πόλη της Λάρισας από τον μεγάλο όγκο αυτοκινήτων το οποίο καθημερινά την επιβάρυνε» λέει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και συμπληρώνει: «Πλέον η πόλη της Λάρισας γίνεται πιο ασφαλής, ενώ δίνεται λύση σε ένα πάγιο πρόβλημα που αφορούσε το κυκλοφοριακό. Παράλληλα με το συγκεκριμένο έργο επιτυγχάνεται η γρήγορη και η επίσης ασφαλής διέλευση των Τρικαλινών, αλλά και των επισκεπτών της Δυτικής Θεσσαλίας, οι οποίοι κινούνται προς Θεσσαλονίκη και προς τα γειτονικά παράλια της Λάρισας και της Κατερίνης. Δεν σταματάμε, το έργο αυτό θα κουμπώσει και με το νέο τμήμα από τη Μάνδρα μέχρι τη Λάρισα που ήδη ξεκινάει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οπότε θα μιλάμε για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα ξεκινάει από την Καλαμπάκα και θα καταλήγει στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης».

Πηγή: trikalavoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here