Ανοιχτό κάλεσμα σε Λαρισαίους τελειόφοιτους εικαστικούς

288

Λόγω των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας στον τομέα της εστίασης, το Playhouse Livingroom στην Πατρόκλου,στηρίζοντας τις τέχνες και τους δημιουργούς της, εκμεταλλεύεται δημιουργικά αυτό τον κενό χώρο, εντός του καταστήματός του ξεκινώντας μία σειρά διαλόγων με νέους Λαρισαίους δημιουργούς.
Η αρχή του Artplay space έγινε με την εικαστική εγκατάσταση “Chicken yard” των Λαρισαίων εικαστικών Αστέριου Λάσκαρη,ΧρήστουΛάσκαρηκαιΔήμητρας Καλογήρου. Οιτρειςεικαστικοί δημιούργησαν ένα«Post covid 19 “chicken yard”» από χάρτινες επιζωγραφισμένες κόκκινες κότες το οποίο «εισέβαλε» στο χώρο δημιουργώντας μία πολύ έντονη μεταφορά που σχετίζεται με τις οικονομικές επιπτώσεις και όχι μόνο της κρίσης που διανύουμε αλλά και με το πως μεταβάλλεται η οπτική μας σε σχέση με τα πράγματα που μας περιβάλλουν.
Οι δυσμενείς συνθήκες ενισχύουν την τέχνη, την ενδυναμώνουν. Η τέχνη ως μέσο έκφρασης και δημιουργίας είναι ένα εργαλείο ίασης, μας ενώνει και μας προσφέρει ένα σημαντικό μέσο για να ξεκινήσουμε ποικίλους διαλόγους.
Για το λόγο αυτό καλούμε νέους Λαρισαίους δημιουργούς (τελειόφοιτους Σχολών Καλών Τεχνών, σχολών φωτογραφίας και γραφιστικής) να καταθέσουν την δική τους πρόταση για μια εικαστική post Covid 19 εγκατάσταση ποικίλων μέσων στον κενό χώροArtplay space του Playhouse Livingroom στην Πατρόκλου.
Παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν την πρότασή τους μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα στο παρακάτω e-mail: artplayyard@gmail.com
Επιμέλεια: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου – Μαρία Ζησοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here