Ανοιχτή ξενάγηση στις «Αιώνιες Μητέρες»

299

Με αφορμή την ολοκλήρωση της εικαστικής έκθεσης «Αιώνιες Μητέρες» στην αίθουσα εκθέσεων «Τάκης Τλούπας» του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, διοργανώνεται ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στις 20:00 από την επιμελήτρια Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, με την συμμετοχή των δημιουργών της έκθεσης, της φωτογράφου Κατερίνας Λιάπτσιου, των εικαστικών Ιφιγένειας Σδούκου και Βιβής Τσιόγκα και της ποιήτριας Στέλλας Νταβαρούκα.

«Αιώνιες Μητέρες». H μητέρα λατρεύτηκε ως σύμβολο γονιμότητας από τις πρώτες ανθρώπινες κοινωνίες και υπήρξε αγαπημένο θέμα όλων των μορφών τέχνης, από την αρχαιότητα μέχρι τώρα.
Η ποικιλία και η παραλλαγή των απεικονίσεων αποτυπώνουν τον συμβολικό χαρακτήρα της μητρικής φιγούρας.
Μέσα από τα έργα της παρούσας έκθεσης, φωτογραφίες, εικαστικά έργα και κείμενα, αποτυπώνεται η έννοια της μητρότητας αυτή καθαυτή, όχι μόνο ως φυσικό συμβάν αλλά και ως κύρια έννοια που εγγυάται τη συνέχιση της ζωής.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να «συνδιαλλαγεί» με τα εικαστικά έργα και με τους δημιουργούς τους και να γνωρίσει τις διερμηνείες και τις αφηγήσεις τους.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Θερμοκοιτίδα Ζωής και τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Διάρκεια έκθεσης: έως 15 Νοεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτ.- Παρ._18:00 – 21:00

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here