Ανατροπή στις εκλογές για Μητροπολίτη Λαρίσης – Ιερώνυμος-Αχίλλειος και… Ιγνάτιος υποψήφιοι!

996

Έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr  ομάδα Αρχιερέων προωθεί την υποψηφιότητα του νεαρού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτου Ιγνατίου Μουρτζιανού, εις διαδοχήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου. Η υποψηφιότητά του συγκεντρώνει αρκετές, μα όχι αρκετές σύμφωνα πάντα με εκκλησιαστικές πηγές, ψήφους για να επιτευχθεί η ανατροπή στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Παρασκευής. Μάλιστα το γεγονός ότι κατέρχεται υποψήφιος και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Λαρίσης & Τυρνάβου, Αρχιμανδρίτης Αχίλλειος Τσούτσουρας,οδηγεί σε διάσπαση των ψήφων Αρχιερέων που θα ήθελαν να «αντιπολιτευτούν» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Σημειώνεται ότι ο τελευταίος ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει δώσει ατύπως το «χρίσμα» για Μητροπολίτη Λαρίσης στον Α΄ Γραμματέα της Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο, ο οποίος και παραμένει ακλόνητο «φαβορί».

Η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης αναμένεται να ξεκινήσει περί την 9η πρωινή της Παρασκευής και να ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι, με το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του εκλεγέντος.

Πηγή: trikalavoice.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here