Αναστάτωση σε κατάληψη κτιρίου στη Λάρισα μετά την εμφάνιση συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ

575

Αναστάτωση προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες στη Λάρισα, καθώς η εμφάνιση συνεργείου έξω από το εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Τζαβέλα 52, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, κινητοποίησε αλληλέγγυους, που παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν απόπειρα εκκένωσης του χώρου, που ανήκει στο Γηροκομείο Λάρισας.

Η εμφάνιση συνεργείου του ΔΕΔΔΗΕ τις προηγούμενες μέρες έξω από τον χώρο της κατάληψης προκάλεσε αντεγκλήσεις και διαπληκτισμούς που οδήγησαν στη διακοπή των εργασιών του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο χώρο της κατάληψης έχει κατατεθεί σχετική μήνυση για ρευματοκλοπή, με το συνεργείο να φέρεται πως επιχειρούσε διακοπή της ηλεκτροδότησης, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που μιλούσαν για αποκατάσταση βλάβης στο δίκτυο της περιοχής.

Παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων περιμετρικά της κατάληψης το περιστατικό δεν είχε συνέχεια, με το συνεργείο να αποχωρεί άπρακτο, ενώ άγνωστο παραμένει το αν το Γηροκομείο θα πιέσει την κατάσταση, με δεδομένη και την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη σε παλιότερη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου, ο οποίος επιμένει πως το ζήτημα θα πρέπει να λυθεί με διαβούλευση και σε καμία περίπτωση με εντάσεις και αστυνομική επέμβαση που θα φέρουν αναστάτωση στην πόλη.

Πηγή: paidis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ