Ανάπλαση της εισόδου και δύο πλατειών της Μελιβοίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Αγιάς

188

Ξεκινά η ανάπλαση της εισόδου του οικισμού της Μελιβοίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας υπέγραψαν τη σύμβαση του έργου, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και περιλαμβάνει την κατασκευή λιθόστρωτου καλντεριμιού σε τμήμα του κεντρικού δρόμου, συνολικού μήκους 423 μ. και παρεμβάσεις αναπλάσεων σε δυο πλατείες στις θέσεις «Τρανή Βρύση» και «Νταλά».

«Σε μια δύσκολη εποχή για τη χώρα, εμείς με τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα σε συνεργασία και συνέργεια προσπαθούμε να δημιουργήσουμε νέα έργα τα οποία δίνουν θέσεις εργασίας και ενισχύουν την τοπική πραγματική οικονομία» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με τα έργα μας αλλάζουμε την εικόνα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της υπαίθρου. Στο Δήμο Αγιάς, έχουμε τα τελευταία χρόνια πολλά έργα. Με το νέο έργο αλλάζουμε την εικόνα και κάνουμε ασφαλή την προσβασιμότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της Μελιβοίας. Είναι ένα ακόμη έργο ανάπλασης, όπως έχουμε σε εξέλιξη τα έργα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου και της ανάπλασης που ολοκληρώσαμε στην είσοδο της Αγιάς. Την περίοδο αυτό τα δημόσια έργα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν αλλά προσπαθούμε να φτάνουμε σε αποτέλεσμα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας δηλώνει τα εξής: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας καταφέραμε να εντάξουμε ένα ακόμη έργο που αφορά αναπλάσεις στον οικισμό της Μελιβοίας. Ένα έργο που αναβαθμίζει τον οικισμό και δίνει νέες δυνατότητες στην προσβασιμότητα και στην ασφάλεια. Περιλαμβάνει την κατασκευή καλντεριμιού και την ανάπλαση δυο πλατειών. Έρχεται σε συνέχεια των πολύ μεγάλων έργων που κατασκευάστηκαν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο συγκεκριμένο οικισμό και αφορούν τον Βιολογικό Καθαρισμό, τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού. Έρχεται το νέο έργο να δώσει την αισθητική αναβάθμιση που προσπαθούμε μαζί με την Περιφέρεια να κάνουμε σε όλους τους ορεινούς οικισμούς. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου και όσους βοήθησαν να υπογράψουμε σήμερα τη σύμβαση και να ξεκινάμε το έργο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here