Ανακοίνωση της Νέας Εποχής για το επίκαιρο θέμα με τις απ’ ευθείας αναθέσεις στο Δήμο Λαρισαίων

268

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκύψει από την καταγγελία της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων σχετικά με τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένη εταιρεία, έχουμε να πούμε τα εξής:
Σε ανακοίνωσή μας στις 18/09/2020, όταν είχε προκύψει το θέμα με τις πανάκριβες μάσκες που προμηθεύτηκε ο Δήμος Αγιάς , είχαμε ρωτήσει για ποιον λόγο υπήρχε αυτή η προτίμηση του Δήμου Αγιάς προς αυτήν την εταιρεία, δηλαδή την εταιρεία που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας για ακόμη μία φορά. Συγκεκριμένα, είχαμε ρωτήσει :
«Που οφείλεται η «αδυναμία» του Δημάρχου Αγιάς προς την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να της έχει αναθέσει πλήθος απευθείας αναθέσεων (από μάσκες για την πανδημία μέχρι καθαρισμούς αντιπυρικών ζωνών στο καταχείμωνο) από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής της και σχεδόν από κάθε θέση την οποία κατέχει (Δήμος Αγιάς, Σύνδεσμος Ιαματικών πηγών); Συνδέει κάτι τον Δήμαρχο Αγιάς με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας;»
Προς απάντηση εισπράξαμε την οργισμένη αντίδραση του Δημάρχου Αγιάς ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι εταιρείες είναι απαραίτητες για την λειτουργία των Δήμων. Από τότε, είδαμε να έχουν κι άλλοι «αδυναμία» στην εταιρεία αυτή και όλοι με απ’ ευθείας αναθέσεις. Επίσης είδαμε πλήθος απ’ ευθείας αναθέσεων του Δημάρχου Αγιάς προς αυτή. Από την ημέρα της ίδρυσής της, τον Αύγουστο τον 2019, η εταιρεία έχει λάβει πλήθος απ’ ευθείας αναθέσεων από τον Δήμο Αγιάς αλλά και τον σύνδεσμο Ιαματικών πηγών όπου ο Δήμαρχος Αγιάς είναι αντιπρόεδρος ενώ για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν και πρόεδρος. Σε μια περίπτωση, ζητήσαμε από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Αγιάς τις μελέτες συγκεκριμένων αναθέσεων γιατί αδυνατούσαμε να καταλάβουμε γιατί χρειάζεται να αναλάβει την εύρυθμη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου η του γραφείου κίνησης του Δήμου μια ιδιωτική εταιρεία, όμως απάντηση δεν πήραμε ποτέ.
Τι ακριβώς συμβαίνει με τις απ’ ευθείας αναθέσεις στον Δήμο Αγιάς και τώρα – όπως διαβάσαμε στα σχετικά δημοσιεύματα – και στον ΦΟΔΣΑ Ν. Λάρισας και στον κεντρικό Δήμο του νομού ;
Φαίνεται , ότι οι μάσκες πέφτουν, όμως οι Δημότες της Αγιάς που τις έχουν ακριβοπληρώσει εξακολουθούν να είναι βυθισμένοι στο σκοτάδι.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here