Ανακοίνωση του Δημάρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα

398

“Αγαπητοί συνδημότες,

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας περί πανδημίας και τα πάνω από 100 κρούσματα στην Πατρίδα μας έχουν προκαλέσει μία κατάσταση όπου δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά ούτε και να δημιουργούμε πανικό.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Τυρνάβου σε εφαρμογή των ειδικών προληπτικών μέτρων που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για την προστασία της δημόσιας υγείας, προέβη άμεσα σε δέσμη συγκεκριμένων μέτρων:
•Έκδοση και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου για την πρόληψη – αντιμετώπιση του κορονοϊού.
•Αναστολή λειτουργίας όλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Παιδικοί Σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια, Μουσική Σχολή, Φιλαρμονική, φροντιστήρια).
• Αναστολή λειτουργίας όλων των αθλητικών προγραμμάτων και των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου.
• Αναστολή λειτουργίας όλων των Κλειστών Γυμναστηρίων του Δήμου Τυρνάβου (Κλειστά Γυμναστήρια Τυρνάβου, Αμπελώνα, Αργυροπουλίου και όλα τα Σχολικά Γυμναστήρια του Δήμου Τυρνάβου).
• Αναστολή λειτουργίας όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου για 4 εβδομάδες.
•Δυνατότητα τηλεφωνικής-ηλεκτρονικής επικοινωνίας για όλα τα αιτήματα των Δημοτών μας
Ωστόσο, είναι απολύτως σαφές πως κανένα μέτρο δεν θα καταστεί ικανό να ανασχέσει την ραγδαία διασπορά τουκορονοϊού, αν εμείς οι ίδιοι δεν πράξουμε το καθήκον μας ως ευσυνείδητοι πολίτες.
Γι’ αυτό το λόγο, καλώ κάθε δημότη να τηρήσει υπεύθυνη στάση:
Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.
Τηρείτε πιστά τα ειδικά προληπτικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας έπειτα από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Λοιμοξιολόγων.
Οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες παραμείνετε στο σπίτι.
Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και των φροντιστηρίων όπως και η άδεια ειδικού σκοπού έγιναν για προληπτικούς λόγους, όχι για να συνωστίζονται γονείς και παιδιά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι.
Συνδημότες και συνδημότισσες, τα ειδικά προληπτικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μπορεί να φαντάζουν αυστηρά. Είναι, όμως, απολύτως αναγκαία για να ξεπεράσουμε με όσο δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις την πανδημία του κορονοϊού.
Ο Δήμος Τυρνάβου, με αίσθημα ευθύνης, καταβάλλει και θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την προστασία όλων των δημοτών.
Σας καλώ να τηρήσετε πιστά όλα τα προληπτικά μέτρα, σεβόμενοι τον εαυτό σας, τους οικείους σας και τις ευπαθείς ομάδες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ