Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για την επίθεση σε βάρος του μέλους της Παναγιώτη Γαρουφαλιά

361

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας καταδικάζει με αποτροπιασμό την επίθεση στον δημοσιογράφο μέλος της,Παναγιώτη Γαρουφαλιά κατά τη διάρκεια της άσκησης του δημοσιογραφικού του καθήκοντος.
Οι πράξεις αυτές καταδεικνύουν ότι το δημοσιογραφικό λειτούργημα αντιμετωπίζεται από διάφορες κοινωνικές ομάδες ως εχθρική πράξη. Τέτοιες λογικές όμως υποβαθμίζουν την ποιότητα της ίδιας της δημοκρατίας μας.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία, την κεντρική κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές να λάβουν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προστατεύσουν το δικαίωμα της κοινωνίας στην ενημέρωση, αλλά και τους ίδιους τους δημοσιογράφους.
Δεν είναι δυνατόν σε μία ευρωπαϊκή χώρα και σε καιρό ειρήνης να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των λειτουργών του Τύπου. Καλούμε επίσης την Αστυνομία, τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές να αποδώσουν άμεσα τις ευθύνες για το αποτρόπαιο περιστατικό.
Οι δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε επέδειξαν και συνεχίζουν να επιδεικνύουν υψηλόεπίπεδοπροσήλωσης στα δημοκρατικά ιδεώδη και σοβαρότητα στην άσκηση των καθηκόντων τους. Απαιτούμε το ίδιο από όλα τα όργανα της πολιτείας και καλούμε την τοπική κοινωνία να σταθεί στο πλευρό μας, περιφρουρώντας το δικαίωμα στην ενημέρωση και τον έλεγχο της εξουσίας.
Είμαστε αποφασισμένοι και το αποδεικνύουμε συνεχώς,να διαφυλάξουμε τη θεσμική λειτουργία του Τύπου και να προστατεύσουμε όλους τους δημοσιογράφους που κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Ζητούμε την τιμωρία όσων επετέθησαν στο συνάδελφο μας, ως ελάχιστη υποχρέωση των θεσμικών οργάνων της πολιτείας. Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν θα δεχθούμε περιστατικά βίας απέναντι σε κανέναν δημοσιογράφο, απέναντι σε κανέναν πολίτη.
Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο και στεκόμαστε στα όσα ανέφερε κατά την παράσταση μας ενώπιον του, οΓενικός Περιφερειακός Αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος Αστέριος Μαντζιώκας, ότι οι αρχές θα πράξουν το καθήκον τους.
Συναδελφικά
Το Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here