«Ανάγκη τροποποίησης διατάξεων του νόμου ‘’περί αιγιαλού’’ προς όφελος μικρών παραθαλάσσιων Δήμων»

281

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σε σχέση με την ανάγκη επανεξέτασης και πιθανής τροποποίησης συγκεκριμένων διατάξεων του ν. 4607/2019, καθώς και του προηγούμενου ν. 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις», προκειμένου να διευκολυνθούν πολλοί μικροί παραθαλάσσιοι Δήμοι, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σωρεία γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, σε ό,τι αφορά την χρήση του αιγιαλού, για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού.

Η Λαρισαία βουλευτής κατέφυγε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με βάση σχετικό έγγραφο του Δήμου Αγιάς, το οποίο περιέχει εύλογους προβληματισμούς και βελτιωτικές προτάσεις, δεδομένου ότι πολλές φορές η Πολιτεία με τον αποσπασματικό τρόπο, με τον οποίο νομοθετεί, καθίσταται περισσότερο εμπόδιο στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, παρά αρωγός.

Το σχετικό έγγραφο του Δήμου Αγιάς:

Επισημάνσεις και προβληματισμοί σχετικά με την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την άσκηση δραστηριοτήτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here