«Αλώβητη» η Θεσσαλία από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

467

Κανένα κρούσμα από τον Ιό του Δυτικού Νείλου δεν παρουσιάστηκε στη Θεσσαλία, όπως μετέφεραν εκπρόσωποι υγειονομικών αρχών από όλες τις Περιφερειακές ενότητες σε διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Ντίτορας. Αφορμή στάθηκε έγγραφο του Υπουργείου Υγείας με στόχο την πρόληψη της μετάδοσης νοσημάτων από τα κουνούπια και για ανταλλαγή απόψεων και εξαγωγή συμπερασμάτων για το καλό των πολιτών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ντίτορας εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ήταν ξεκάθαρος. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους Θεσσαλούς από τον Ιό του Νείλου».

Στη συγκεκριμένη ενημερωτική σύσκεψη, συζητήθηκε το θέμα των αρμοδιοτήτων, των απαραίτητων δράσεων που έχουν λάβει χώρα μέχρι σήμερα, καθώς και το επίπεδο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, βάσει του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας, ενώ αναφορικά με το κομμάτι της πρόληψης, βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαραίτητοι ψεκασμοί.

Τέλος ο κ.Ντίτορας αναμένεται το προσεχές διάστημα να διοργανώσει σχετική σύσκεψη με τους εκπροσώπους των οικείων Δήμων προκειμένου να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ.Νέστορας Αντωνίου, η Αναπληρώτρια Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Χαλιβέρα Ανθή, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ.Δημήτριος Λιόλιος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ.Χάρης Αποστολίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ.Γεώργιος Κωτσός, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Γεώργιος Ζήγρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας κ.Βασίλειος Πινακάς, η εκπρόσωπος του τμήματος Υγιεινής της Περιφέρειας Λάρισας κ. Ευαγγελία Γκανέτσιου, οι εκπρόσωποι του Γ.Ν. Καρδίτσας κ.κ. Ευδοξία Βαΐτση και Νικολέττα Κυρίτση, ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λάρισας κ. Απόστολος Τσαρτσάλης, ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καρδίτσας κ. Σταμάτιος Χατζηνικολιδάκης, οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας κ.κ. Βασιλική Θεοδοσίου και Χρυσούλα Σταμάτογλου, οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας Π.Ε Μαγνησίας κ.κ. Δέσποινα Ελευθεριάδου και Σταυρούλα Κασούμη, η ιατρός της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ.Δήμητρα Παππά καθώς και οι εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υγείας Π.Ε. Τρικάλων κ.κ. Στεφανία Κωστοπούλου, Θεόδωρος Πετρόπουλος και Αντώνιος Πρεμέτης.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here