Αλλαγή φρουράς στην Πολεμική Αεροπορία – Ανέλαβε ο Ελασσονίτης Γ. Μπλιούμης

616

Αλλαγή φρουράς χθες στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας με τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΑ και νυν αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, να παραδίδει τα καθήκοντα μετά από 41 χρόνια σταδιοδρομίας στο Όπλο, στον νέο αρχηγό, αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη (με καταγωγή από την Ελασσόνα), ο οποίος έχει 39 και πλέον χρόνια υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία.

Οι δύο άνδρες έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στους πεσόντες αεροπόρους, εν καιρώ πολέμου αλλά και εν καιρώ ειρήνης, στον βωμό του καθήκοντος.

Παράλληλα, μίλησαν για τα κριτήρια που πρέπει να διέπουν τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους στο Όπλο: Λεβεντιά, παλικαριά, επαγγελματισμός, χαρακτήρας, συμπεριφορά, επανέλαβε ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Η αδιαφορία, ο εφησυχασμός και η χαλαρότητα δεν συνδέονται με τον χώρο μας, συμπλήρωσε ο αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ  διαβεβαίωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την «εκπλήρωση της αποστολής μας».

«Η κατάσταση στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, η εγγύς απειλή και οι ασύμμετρες απειλές καθιστούν αναγκαία την περαιτέρω αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της προβολής της αποτρεπτικής ισχύος μας». Όπως τόνισε, αυτά θα επιτευχθούν με:

Την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Την αύξηση της διαθεσιμότητας των μέσων και των οπλικών συστημάτων.
Την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στις παραγωγικές σχολές.
Την ανάπτυξη τεχνικο-εφοδιαστικού συστήματος υποστήριξης των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Την αναβάθμιση των υποδομών και μέσων για να υποδεχθούν τα αεροσκάφη 5ης γενιάς, ώστε σε διασύνδεση με την αμεσότητα στην πληροφορία να έχουμε ακόμα πιο γρήγορη δράση-αντίδραση όταν απαιτηθεί.

Ο νέος αρχηγός ΓΕΑ, επικαλούμενος την υφιστάμενη συνεργασία του με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ από τις προηγούμενες θέσεις τους, ζήτησε τη συνδρομή και την υποστήριξή του στο δύσκολο έργο τους.

Στην τελετή παρέστη σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπρόσωποι κομμάτων, ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών και άλλοι επίσημοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here