Η αλήθεια για τις συγκεντρώσεις Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Λάρισα

1002

Μετά την συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα, χθες στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, εύλογα υπήρξε σύγκριση μεταξύ της συγκέντρωσης του κ. Μητσοτάκη στην Πλατεία Ταχυδρομείου και στην χθεσινοβραδινή του κ. Τσίπρα.
Ακόμα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα, θέλησε να καυτηριάσει την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να επιλέξει την μικρότερη Πλατεία Ταχυδρομείου και δήλωσε ότι αφού κατάφερε να γεμίσει την Κεντρική Πλατεία ο ίδιος, τότε θα συνεχίσει να βρίσκεται στον Πρωθυπουργικό θώκο.
Πολλά ήταν τα μέσα που έσπευσαν να γράψουν ότι η συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα ήταν μικρή και ότι επίτηδες στήθηκε η εξέδρα στο συγκεκριμένο σημείο, γιατί διαφορετικά θα φαινόταν άδεια η πλατειά. Βέβαια να σημειωθεί ότι η Κεντρική Πλατεία δεν έχει πολλά ανεμπόδιστα σημεία ή σημεία που έχουν ελεύθερη οπτική επαφή με το μεγαλύτερο κομμάτι της και η ύπαρξη του σιντριβανιού, των δέντρων και των παρακείμενων κτισμάτων δυσχέραινε την επιλογή.
Παρά το αρνητικό κλίμα που συνοδεύει την διακυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και την αναμενόμενη φθορά σε ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, η συγκέντρωση του κόσμου ήταν σημαντική. Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για σχεδόν τριπλάσιο αριθμό συγκεντρωμένων σε σχέση με την συγκέντρωση του κ. Μητσοτάκη.
Φυσικά, στα πλαίσια της ακεραιότητας της πληροφορίας, αξίζει να σημειώσουμε ότι η συγκέντρωση άργησε να ξεκινήσει λόγω του ότι δεν είχε συγκεντρωθεί ικανός αριθμός ανθρώπων στην προγραμματισμένη ώρα.
Δεν ξέρουμε κατά πόσο οι πλατείες αποτελούν δημοσκόπηση αλλά σίγουρα η συμμετοχή ήταν μεγάλη χωρίς να σημαίνει ότι όλοι όσοι βρισκόταν εκεί ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε το κλίμα στις πίσω θέσεις ήταν μουδιασμένο και μόνο ο σκληρός πυρήνας του μπροστινού κιγκλιδώματος ήταν ένθερμος σε αντίθεση με την συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που το κλίμα ήταν πιο έντονο.
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, είναι αναμενόμενο να δείχνουν μια στροφή προς τον κ. Μητσοτάκη καθώς ο Ελληνικός λαός περνάει πολύ δύσκολα και οι υποσχέσεις για έξοδο από τα μνημόνια είναι ακόμη μόνο στα χαρτιά και αν κανείς βασιστεί μόνο σ’ αυτές, η παράταξη Μητσοτάκη, θα είναι η νικήτρια των εκλογών.
Βέβαια, επειδή όλα είναι διφορούμενα και αναλύονται αναλόγως, η δυναμική των συγκεντρώσεων στις Πλατείες, αποτελεί ικανό δείγμα της πρόθεσης ψήφου και ίσως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα «κάνει περίπατο» το βράδυ των εκλογών.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παλιές εκδηλώσεις λατρείας προς τα πολιτικά πρόσωπα και οι μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για όλους και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, μέχρι να μετρηθεί και η τελευταία ψήφος!

Σ.Κ. – Φ.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here