Άκομψη και διχαστική η συζήτηση για διοικητικές αλλαγές

415

Επιστολή προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την Βουλή, Γ.Γ. ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγούς Κομμάτων, Βουλευτές Λάρισας, Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς και στους Δήμους Αγιάς και Τεμπών απέστειλαν κάτοικοι και θεσμικοί φορείς των Δημοτικών Ενοτήτων Ευρυμενών και Μελιβοίας.

Αναλυτικά στην επιστολή των θεσμικών παραγόντων των Δημοτικών Ενοτήτων Ευρυμενών και Μελιβοίας επισημαίνονται τα εξής:

«Εμείς οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Ευρυμενών και Μελιβοίας, που δραστηριοποιούμαστε σε φορείς και συλλογικότητες της περιοχής, δηλώνουμε ότι θεωρούμε οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με αλλαγές στα διοικητικά όρια του Δήμου Αγιάς, άκαιρη, άκομψη και κυρίως διχαστική και παντελώς αποπροσανατολιστική.

Συμφωνούμε ότι αυτή τη στιγμή το κρίσιμο ζήτημα για την ανάπτυξη της περιοχής μας δεν είναι τα διοικητικά όρια των δήμων, αλλά το στρατηγικό πλάνο που ο Δήμος Αγιάς έχει ήδη συγκροτήσει και εφαρμόζει, με αποτελέσματα που αλλάζουν καθημερινά προς το καλύτερο την ποιότητα της ζωής μας.

Είναι αυτονόητο ότι το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της περιοχής απαιτεί για την καλύτερη υλοποίηση του, τη συμμετοχή όλων των θεσμικών δυνάμεων, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων.

Υπό αυτή την έννοια, οποιαδήποτε άλλη συζήτηση αυτή τη στιγμή μοιάζει να γίνεται εκ του πονηρού και δεν στοχεύει στην βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας, αλλά στην επίτευξη στόχων που δεν σχετίζονται με την αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Συστήνουμε τέλος σε όλους τους θεσμικούς παράγοντες (Βουλευτές, Δημοτικούς Συμβούλους κλπ), που αναφέρονται στο θέμα, να ζητούν – πριν αποφασίσουν ποια πλευρά έχει δίκαιο – και την άλλη άποψη που εκφράζει υπαρκτούς με καταστατικά θεσμούς, ολόκληρης της περιοχής μας και όχι μεμονωμένου χωριού ή άλλου Δήμου, ώστε να μη δημιουργούνται εντυπώσεις ή προσδοκίες που δεν ευνοούν τα συμφέροντα της περιοχής, αλλά συντελούν στην δημιουργία ενός κλίματος πόλωσης και διχασμού.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Καρίτσας – Στομίου, Πρόεδρος Ευθύμιος Τριανταφύλλου

Αλιευτικός Σύλλογος Στομίου – Αγιοκάμπου,Πρόεδρος Κοντός Αλέξανδρος

Μορφωτικός Σύλλογος Ομολίου «Μαρίνος Αντύπας», Πρόεδρος Μαρία Αλή Χαν

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελιβοίας, Πρόεδρος Ευάγγελος Κρανιώτης

Εξωραϊστικός Σύλλογος Πλατιάς Άμμου, Πρόεδρος Αθανάσιος Δήμκος

Σύλλογος οικισμού Αλεξανδρινής_Πρόεδρος Ηλίας Κίτσιος

Επαγγελματικός Σύλλογος Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουριάς, Πλατιάς Άμμου, Αντιπρόεδρος Ευριπίδης Χαλιαμπάλιας

Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Λάρισας, Πρόεδρος Ηλίας Ευσταθίου

Πολιτιστικός Φυσιολατρικός Σύλλογος Καρύτσας «Καλυψώ»_Πρόεδρος Ιωάννης Βούντας

Σύλλογος Καταστηματαρχών Παραλιών Ν. Λάρισας , Πρόεδρος Δημήτριος Χασιώτης

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here