Ακόμα 9 νέα οχήματα για την Καθαριότητα στον Δήμο Λαρισαίων

70

• Παρελήφθησαν, επτά απορριμματοφόρα και δυο φορτηγά με αρπάγες – Αναμένονται άλλα δυο φορτηγά, εάν πλυντήριο κάδων και ένα σάρωθρο

• Απ Καλογιάννης: Χρειάζεται και η συνδρομή των πολιτών για την καθαριότητα

Με ακόμα 9 νέα οχήματα ενισχύεται ο στόλος της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων. Τα μηχανήματα παραδόθηκαν στον Δήμο τις προηγούμενες ημέρες και σύντομα θα βγουν στους δρόμους. Ειδικότερα, πρόκειται για 7 απορριμματοφόρα στενού πλαισίου, τα οποία θα συμβάλουν στο έργο της αποκομιδής σε πεζόδρομους και στενούς δρόμους της πόλης καθώς και 2 ανοικτά φορτηγά με ανατρεπόμενη καρότσα και γερανό με αρπάγη.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικούς μήνες είχαν παραληφθεί άλλα οκτώ (8) νέα μεγαλύτερα απορριμματοφόρα, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται 1 όχημα καδοπλυντήριο, ένα σάρωθρο και 2 τριαξονικά φορτηγά. Συνολικά, μέσα στο 2022 ο Δήμος απέκτησε 17 νέα οχήματα και αναμένονται άλλα 4.

Η προμήθεια όλων των παραπάνω μηχανημάτων αφορούν την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε σημαντική ενίσχυση του στόλου της Καθαριότητας με τη διαδικασία του Leasing.

Στο Αμαξοστάσιο του Δήμου, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παν. Νταή και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Λαρισαίων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι απόφαση της δημοτικής αρχής από την αρχή της τρέχουσας θητείας ήταν να πραγματοποιηθεί μια σημαντική επένδυση στον στόλο και τον μηχανολογικό εξοπλισμό της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. Η παραλαβή και αυτής της παρτίδας των νέων οχημάτων ενισχύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για βελτίωση της καθαριότητας.

Συμπλήρωσε, πως η κατάσταση με την καθαριότητα στην πόλη είναι αρκετά καλή, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ωστόσο πως για τη βελτίωση της καθαριότητας απαιτείται και η συνδρομή και η βοήθεια των πολιτών. Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στη διαδικτυακή διαβούλευση που τρέχει, μέσω τα εφαρμογής Novoville ο Δήμος Λαρισαίων μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Παν. Νταής, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημασία ενίσχυσης και ανανέωσης οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της Καθαριότητας. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται καμπάνια για την προώθηση της ανακύκλωσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here