Αίτηση αποδοχής συναλλαγών με μετρητά κατά τη μέθοδο του ClickAway από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας

251

Με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επιτρέπεται η λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του clickaway,η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας απέστειλε αίτημαπρος τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη προκειμένου να επιτραπεί δυνατότητα συναλλαγών με μετρητά σε όλους τους κλάδους του λιανεμπορίου.
Η σχετική επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αναφορικά με τη λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του clickaway θαπρέπει να σαςεπισημάνουμε, ότι η απαγόρευση πληρωμής με μετρητά έχει δημιουργήσει δυσλειτουργίες, καθώς πολλοί καταναλωτές είτε δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση καρτών, είτε επιθυμούν να κάνουν τις πληρωμές τους με μετρητά.
Παράλληλα και πάντα στα πλαίσια της αυτονόητης προστασίας της δημόσιας υγείας θεωρούμε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι κανόνες ισονομίας, ισοτιμίας και θεμιτού ανταγωνισμού για όλους τους κλάδους του λιανικού εμπορίου καθώς οι συναλλαγές με μετρητά επιτρέπονται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις.

Ως εκ τούτου, αιτούμαστε να δοθεί η δυνατότητα συναλλαγών με μετρητά, όπως γίνεται και σε άλλους κλάδους που λειτουργούν κανονικά (π.χ σούπερ μάρκετ), τηρούμενης κατά τα άλλα της προβλεπόμενης διαδικασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here