Αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια

274

Κάλεσμα στους Θεσσαλούς αγρότες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της 1ης Μαρτίου έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας απευθύνουν τα μέλη της Πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.
Την ερχόμενη Παρασκευή πρόκειται να δικαστούν 10 μέλη της συντονιστικής επιτροπής με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παρακώλυση συγκοινωνίας με δόλο και από κοινού. Κλήτευση που έλαβαν ένα 24ωρο από την έναρξη της φετινής κινητοποίησης στον κόμβο της Νίκαιας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι αγροτοσυνδικαλιστές που είναι μέλη των Ομοσπονδιών και Συλλόγων των αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, προέτρεπαν τους αγρότες, που έπαιρναν μέρος στις συνελεύσεις τους, να συμμετέχουν με τα τρακτέρ τους στην κινητοποίηση της 28ης Ιανουαρίου.

«Είναι προσπάθεια της κυβέρνησης να εκφοβίσουν τους αγρότες να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που γίνονται για την επιβίωσή μας» υποστήριξαν τα μέλη των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λαρίσης και Καρδίτσας σε συνέντευξη τύπου.

Στο μεταξύ σήμερα, το δικαστήριο έκρινε αθώους 3 αγρότες που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας για τις κινητοποιήσεις του 2016 και 2017 σε Τέμπη και Μελούνα Ελασσόνας.

Οι αγώνες θα συνεχιστούν, τόνισαν τα μέλη των Ομοσπονδιών. Μετά το συλλαλητήριο της 1ης Μαρτίου στα Δικαστήρια, θα ακολουθήσει ο εορτασμός του Κιλελέρ στις 17 Μαρτίου που θα πάρει τη μορφή μεγάλης Πανελλαδικής κινητοποίησης.

Κάνοντας μια σύντομη αποτίμηση της φετινής κινητοποίησης που διήρκησε 19 ημέρες, έκαναν λόγο για την επιτυχία να αναδειχθούν τα προβλήματα των αγροτών στη σωστή τους βάση, που είναι ο αγώνας για την επιβίωση.

Πηγή: ert.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here