Αγρότες: Ζεστό χρήμα στους λογαριασμούς τους – Μπαίνουν οι επιδοτήσεις

392

Από σήμερα το απόγευμα θα ξεκινήσουν τα πιστώνονται τα χρήματα από τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών. Χθες το απόγευμα οριστικοποιήθηκε η σχετική λίστα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ήδη ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς αναφορικά με το χρόνο παράδοσης των στοιχείων με τις προκαταβολές των άμεσων ενισχύσεων.

Το στικάκι που θα δοθεί με τα στοιχεία στην Τράπεζα, αναμένεται να οδηγήσει στο επόμενο βήμα που είναι η πίστωση των λογαριασμών των παραγωγών σήμερα μετά το μεσημέρι.

Οι αγρότες θα λάβουν το 70% της ενιαίας ενίσχυσης, ενώ το υπόλοιπο 30% μαζί με το πρασίνισμα θα το λάβουν τα Χριστούγεννα.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης είχε δηλώσει προ ημερών ότι από αργά το απόγευμα της Πέμπτης 24/10/2019, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, του 70% της βασικής ενίσχυσης για το έτος 2019.

Ο Μ. Βορίδης είχε δηλώσει ότι στόχος των υπηρεσιών του Υπουργείου και του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν η πίστωση αυτή «να είναι διαθέσιμη πριν από την εθνική μας εορτή και αργία της 28ης Οκτωβρίου», κάτι το οποίο επαληθεύεται πλήρως.

Παράλληλα, έχουν γίνει ενέργειες προς την Τράπεζα Πειραιώς, ώστε οι αγρότες που διαθέτουν λογαριασμούς σε άλλα τραπεζικά ιδρύματα να «δουν» τα χρήματα της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης το αργότερο μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (25/10/2019).

Σημειώνεται ότι η πίστωση, συνολικού ύψους 683.052.227,06 ευρώ (403.917,58 ευρώ περισσότερα από πέρυσι) αφορά 538.037 δικαιούχους (1.790 περισσότερους από το 2018).

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here