Κ. Αγοραστός: Συζήτηση από μηδενική βάση για τον «Κλεισθένη»

470

Φοβικό, γραφειοκρατικό, το οποίο δεν λύνει προβλήματα και δεν απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της Αυτοδιοίκησης, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. Κ. Αγοραστός, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπεραμύνθηκε των προτάσεων που έχει καταθέσει η Ενωση Περιφέρειων για την μεταρρύθμιση μέσα από ένα πολυσέλιδο σχέδιο και εξήγησε ότι το σχέδιο νόμου του υπουργείου θέλει επί της ουσίας της Περιφέρειας ομήρους στη βούληση της εκάστοτε κυβέρνησης.


«Η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά, ο κύκλος της, όπως τον ξέραμε έχει κλείσει», τόνισε ο κ. Αγοραστός, ο οποίος ζήτησε απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης και συζήτηση από μηδενική βάση.
Για το θέμα της απλής αναλογικής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, αναρωτήθηκε πως μπορεί την πρώτη Κυριακή να είναι άδολη και την δεύτερη Κυριακή, το ίδιο το υπουργείο να λέει κάντε συμφωνίες και παζάρια. Μάλιστα ο κ. Αγοραστός ανέφερε σαν παράδειγμα την Ιταλία, όπου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η απλή αναλογική καταργήθηκε γιατί άρχισε στους δήμους να μπαίνει η μαφία».


Το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ το λέει καθαρά διατυπώνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα και ανησυχίες για την απλή αναλογική, κατέληξε ο περιφερειάρχης, διερωτώμενος παράλληλα αν αυτή που φέρνουν την απλή αναλογική «αισθάνονται το φόβο της μη συμμετοχής κομματικών τους στελεχών στις εκλογές για τα περιφερειακά συμβούλια».

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here