Αγοραστός στο MEGA: Όλα γίνονται σωστά, πήραμε πιο σκληρά μέτρα από κάθε άλλη περιοχή

465

Ο Κωνσταντίνος Αγοραστός, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, μίλησε στο LIVE NEWS για την επικρατούσα κατάσταση στον οικισμό Ρομά στη Ν. Σμύρνη Λάρισας.

Ακόμη 12 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Χθες εξετάστηκαν τα 108 δείγματα από το εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου τα οποία αφορούσαν την ιχνηλάτηση της Δευτέρας και διαπιστώθηκαν 10 νέα κρούσματα.

Επιπλέον στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, προσήλθαν ένας 46χρονος και 21χρονη έγκυος οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Μάλιστα ο άντρας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, σήμερα, στον οικισμό γίνονται εκ νέου ιχνηλατήσεις στις επαφές των νέων κρουσμάτων.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, μίλησε σχετικά στο LIVE NEWS για τα βήματα που ακολουθούν οι Αρχές για την ιχνηλάτιση και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων και παρουσιάστηκε καθησυχαστικός.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Ο κ. Χαρδαλιάς και η πολιτική προστασία κάνουν το σωστό, αν δεν είχαμε πάρει αυτά τα μέτρα στις ημέρες 0 – 7 και 14 θα είχαμε περισσότερα κρούσματα.

Αυτή την στιγμή είναι στο 2% από το 5,5% που ήταν στην ημέρα μηδέν.

Ακολουθούμε ιχνηλάτιση. Βρίσκουμε τα κρούσματα. Υπάρχει απομόνωση των κρουσμάτων.

Όλα γίνονται σωστά, εδώ πήραμε πιο σκληρά μέτρα. Σε καμία περιοχή δεν πήρανε καραντίνα στην καραντίνα.

Ο πληθυσμός Ρομά έχει έναν ιδιότυπο τρόπο ζωής. Έγιναν 282 τεστ και είχαμε 6 θετικά στον γενικό πληθυσμό. Τα υπόλοιπα 10 είναι απο ιχνηλατίσεις»

Πηγή: megatv.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here