Αγιά: Τρεις κάδοι… πάνε στον Συνήγορο του Πολίτη

372

Έντονα διαμαρτύρονται κάτοικοι της οδού Βαθυρέματος στην Αγιά πως για να βγουν με τα αυτοκίνητά τους στη βεβαρημένη κυκλοφοριακά κεντρική οδό Αγιοκάμπου, τους «βγαίνει η ψυχή», αφού πρώτα η καρδιά τους έχει πάει στην Κούλουρη ίσα με δέκα φορές.

Ο λόγος οι κάδοι, που οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου έχουν τοποθετήσει ακριβώς στη διασταύρωση των οδών, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν την ορατότητα των οδηγών. Κάδοι, που ας σημειωθεί ότι εμποδίζουν και την κίνηση των πεζών επί του πεζοδρομίου αναγκάζοντάς τους να τους προσπερνούν κατεβαίνοντας στο οδόστρωμα, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Απευθύνθηκαν, μάλιστα, τόσο στον Δήμο όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, αλλά ανταπόκριση δεν βρήκαν. Το δίκιο τους, που μάλλον βγάζει μάτια, προσπαθούν τώρα να το βρουν με καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, καταγγελία που συνοδεύεται και από το ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Αναφέρουν, λοιπόν, σ’ αυτή:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με ένα πρόβλημα που αφορά στη θέση των κάδων σκουπιδιών σε κεντρικό δρόμο στην κωμόπολη της Αγιάς Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση τριών κάδων στη θέση που βλέπετε στις φωτογραφίες. Πρόκειται για τη συμβολή των οδών Αγιοκάμπου (που είναι ο πιο κεντρικός δρόμος της κωμόπολης) και της οδού Βαθυρέματος. Η τοποθέτηση αυτή δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα:

1. Η ορατότητα προς τ’ αριστερά των εξερχόμενων προς την οδό Αγιοκάμπου οδηγών είναι μηδαμινή, λόγω των τριών κάδων που βρίσκονται ακριβώς στη συμβολή των οδών. Είναι θέμα χρόνου να συμβεί τροχαίο ατύχημα.

2. Οι κάδοι είναι τοποθετημένοι πάνω στο πεζοδρόμιο καταλαμβάνοντας όλο το πλάτος του. Οι πεζοί, και κυρίως παιδικά καροτσάκια, είναι αδύνατο να διέλθουν το πεζοδρόμιο. Απαιτείται η κάθοδός τους στο οδόστρωμα σ’ έναν δρόμο πολυσύχναστο, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο. Περιττό βέβαια είναι να σας περιγράψω την εικόνα ατόμου ΑμεΑ που σε αναπηρικό καροτσάκι προσπαθεί να κινηθεί στο πεζοδρόμιο. Μια εικόνα απαράδεκτη και για μια σύγχρονη πόλη και για τον πολιτισμό μας.

3. Στα περίπου 200 μέτρα της οδού Αγιοκάμπου από το κεντρικότερο σημείο της κωμόπολης είναι οι μοναδικοί κάδοι, με συνέπεια να επιβαρύνονται υπερβολικά από γειτονικά μαγαζιά και οικίες. Είναι σχεδόν καθημερινό το θέαμα τα σκουπίδια να βρίσκονται εκτός αυτών και να τρέχουν υγρά απόβλητα στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα. Ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πέρα από το θέαμα και τις μυρωδιές που είναι ανυπόφορα, δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι για το θέμα έχει ενημερωθεί ο Δήμος Αγιάς με ενυπόγραφη καταγγελία των κατοίκων των όμορων σπιτιών, αλλά δεν προέβη σε καμία κίνηση. Για τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος έχει ενημερωθεί εγγράφως και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα».

 ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here