Αγιά 2019-Νέα Εποχή: Ερώτημα για τις εξελίξεις στον παραλιακό δρόμο της Σωτηρίτσας που παραμένει χωματόδρομος

248

Με ερώτημα η αντιπολίτευση στο Δήμο Αγιάς ζητά ενημέρωση ως προς τις εξελίξεις για το κομμάτι του δρόμου στη Σωτηρίτσα το οποίο παραμένει χωματόδρομος μετά την δικαστική διαμάχη του Δήμου με τους ιδιοκτήτες του.

Αναλυτικά:

Αγιά 17/4/2022
ΠΡΟΣ : τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνιο Γκουντάρα
ΚΟΙΝ. : Τοπικά ΜΜΕ
ΘΕΜΑ: Ερώτημα προς τον Δήμαρχο Αγιάς σχετικά με την εξέλιξη στο θέμα που έχει προκύψει με τον παραλιακό δρόμο στην Σωτηρίτσα και την δικαστική διαμάχη που την αφορά.
Κύριε δήμαρχε,
πρόσφατα (5/4/2022)από δημοσίευση στο τοπικό τύπο ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμος Αγιάς προτίθεται να προτείνει αναγκαστική απαλλοτρίωση για την επίμαχη έκταση στο τμήμα του παραλιακού δρόμου στην Κάτω Σωτηρίτσα για τις ιδιοκτησίες Ολ. Κουτσουτάσιου και Αθ. Κουτσουτάσιου.
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι:
1. Ο Δήμος Αγιάς έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο εναντίον της απόφασης του Εφετείου με την οποία δικαιώνονται οι ιδιοκτήτες, ως προς το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.
2. Την «διαβεβαίωσή» σας τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στην Οικονομική επιτροπή ότι ο Άρειος Πάγος δικαίωσε εν μέρει τον Δήμο Αγιάς και επομένως είναι «πολύ πιθανό να κερδηθεί η υπόθεση υπέρ του Δήμου Αγιάς».
3. Ο δήμαρχος Αγιάς και ο εργολάβος του έργου κατασκευής του παραλιακού δρόμου έχουν συλληφθεί επειδή κατάστρεψαν το οδόστρωμα στο επίμαχο κομμάτι δρόμου πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της έκδοσης απόφασης από τον Άρειο Πάγο και μέχρι στιγμής δεν έχει δικαιωθεί σε κανένα βαθμό δικαιοδοσίας με αποτέλεσμα ο Δήμος Αγιάς να είναι εκτεθειμένος από τις ενέργειές του.
4. Το γεγονός ότι εδώ και χρόνια οι νομικοί σύμβουλοι που έχει προσλάβει ο Δήμος Αγιάς για την συγκεκριμένη υπόθεση διαβεβαιώνουν ότι ο Δήμος Αγιάς έχει δίκιο και επομένως έπρεπε να προσφύγει στην δικαιοσύνη μέχρι και στον ανώτατο βαθμό και ως εκ τούτου ο Δήμος δαπανά για δικαστικές ενέργειες επί σειρά ετών, παρότι είναι μονίμως ο ηττηθείς διάδικος.
5. Το γεγονός ότι η υπόθεση έχει πρόσφατα ( 25/2/2022) συζητηθεί στο εφετείο , για συμπλήρωση της αιτιολογίας και αναμένεται η έκδοση της δικαστικής αποφάσεως.
6. Το γεγονός ότι επί ένα σχεδόν χρόνο, κάτοικοι και επισκέπτες έχουν ταλαιπωρηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την κακή ποιότητα του οδοστρώματος στο συγκεκριμένο σημείο , εξαιτίας των ενεργειών του Δημάρχου Αγιάς και του εργολάβου του έργου.
7. Το γεγονός ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγορηθήκαμε για ιδιοτελή κίνητρα ενώ όπως φαίνεται πλέον περίτρανα απλώς υπερασπιζόμασταν το δίκαιο δύο πολιτών.
Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς και για ποιο λόγο έχετε προχωρήσει στην διαδικασία που αναφέρεται στο δημοσίευμα χωρίς πρώτα να περιμένετε την έκβαση της υπόθεσης στο εφετείο και χωρίς να έχετε συμβουλευτεί το Δημοτικό Συμβούλιο ή την οικονομική επιτροπή, γνωστοποιώντας μας παράλληλα και την σχετική εισήγηση των νομικών σας συμβούλων . Επίσης να μας ενημερώσετε για τον σχεδιασμό σας όσον αφορά την εξέλιξη των εργασιών και την μείωση της ταλαιπωρίας κατοίκων και επισκεπτών.

Για την Αγιά 2019-Νέα Εποχή
Γιάννης Αγγελάκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here