Αδριανός Γολέμης: Ο Λαρισαίος γιατρός που είναι έτοιμος να ταξιδέψει στο διάστημα! (vid)

113

Έτοιμος να κάνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα και να ταξιδέψει στο διάστημα είναι ο Αδριανός Γολέμης.

Ο Ελληνας γιατρός, που έχει στο βιογραφικό του ταξίδια στην Ανταρκτική, έθεσε υποψηφιότητα για συμμετοχή σε ένα διαστημικό πρόγραμμα στη Σελήνη, μεσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος. Μάλιστα, ανάμεσα σε 23.000 υποψηφίους,  ο Γολέμης πέρασε στους «25» και πλέον περιμένει την επόμενη φάση για να εξασφαλίσει τη σπουδαία αυτή εμπειρία.

«Θυμάμαι ότι οι γονείς μου, μου πήραν μια εγκυκλοπαίδεια όταν ήμουν μικρός και ήταν μονίμως ανοιχτή στη σελίδα με το ηλιακό σύστημα. Στον Πλαταμώνα τα καλοκαίρια βλέπαμε τα πεφταστέρια και ήταν όνειρο σαν παιδί το ταξίδι στο διάστημα».

Γιατρός των αστροναυτών

Ο Γολέμης, που κατάγεται από τη Λάρισα, σπούδασε ιατρική και εργάζεται ως γιατρός αστροναυτών στην Κολωνία, σε πλατφόρμες εκτόξευσης ή προσθαλάσσωσης. Βρέθηκε για ενα χρονο στην Ανταρκτική, επειδή η απομόνωση προσομοιάζει στις συνθήκες ζωής στο διάστημα.

Προκρίθηκε στην τελική 25άδα και το κριτήριο πλέον για την επιλογή είναι η οικονομική επένδυση της κάθε χώρας. Ποια χώρα δηλαδή θα συνεισφέρει περισσότερο σε προγράμμα έρευνας διαστήματος. «Ειδικά για τη δική μας χώρα θα είναι μοναδική ευκαιρία και ελπίζω να υπάρχει εθνική υποστήριξη», υποστήριξε.

Η επόμεη διαδικασία επιλογής αναμένεται σε 13 χρόνια.

Πηγή: mynews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here