Αδωνις Γεωργιάδης από τη Λάρισα: «Να δείξουμε αλληλεγγύη στα νησιά μας»

400

Στη Λάρισα βρέθηκε ο Αδωνις Γεωργιάδης, στη διάρκεια επιχειρηματικού δείπνου του ΣΘΕΒ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, στην ομιλία του, τόνισε πως «το μείζον είναι, ότι η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί για την Ελλάδα σήμερα αναγκαίο όρο εθνικής επιβίωσης» επισημαίνοντας πως για να υπάρξουν επενδύσεις χρειάζεται «να υπάρξει ένα περιβάλλον στην Ελλάδα που θα πείσει τους επενδυτές ότι δεν θα χάσουν τον χρόνο τους και θα έχει και μια καλή πιθανότητα κέρδους».

Σύμφωνα με τον υπουργό, γίνεται προσπάθεια να πεισθεί ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος ώστε να «αξιοποιηθεί το θετικό επενδυτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα» και κάλεσε τον επιχειρηματικό κόσμο να αρχίσει να φτιάχνει επιχειρηματικά σχέδια για την δημιουργία επενδύσεων.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό /προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας πως είναι ένα «μεγάλο εθνικό πρόβλημα», αλλά και πως οι αλλαγές στο νομοσχέδιο θα το ρυθμίσουν. Παράλληλα, επεσήμανε πως πρέπει όλοι να «να δείξουμε αλληλεγγύη στα νησιά μας όπου σηκώνουν το βάρος».

«Κανένας μας δεν αισθάνεται ευχάριστα από αυτή την αναγκαστική μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα. Όμως πρέπει όλοι μας να δείξομε αλληλεγγύη στα νησιά μας. Η επιλογή είναι ή θα πάρουμε από λίγους όλοι μας, για να μπορέσουν να βγάλουν το χειμώνα η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και η Κως, ή θα πούμε εμείς ας καούν τα νησιά αυτά κι εμείς να μην έχουμε κανέναν. Δε νομίζω ότι ένας Έλληνας πατριώτης μπορεί στα αλήθεια να πει ας καούν τα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here