Αμπελάκια, φθινοπωρινοί περίπατοι στα καλντερίμια της Ιστορίας

93

Με τη συντροφιά του ταξιδιωτικού site https://viewsofgreece.gr/ θα ανηφορίσουμε στις πλαγιές του φθινοπωρινού Κίσσαβου για να περιπλανηθούμε σε ένα από τα πιο εμβληματικά ορεινά χωριά της Ελλάδας.

Με χρώματα και αρώματα αλλοτινών εποχών το ιστορικό χωριό της Θεσσαλίας έχει τον τρόπο του να σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Τα Αμπελάκια καθώς απέχουν 135 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη, 30 από τη Λάρισα και 90 από τον Βόλο, αποτελούν μια θαυμάσια επιλογή για τις Φθινοπωρινές εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου. Όμως και όσοι έρχονται από τον νότο χρησιμοποιώντας τον νέο κλειστό αυτοκινητόδρομο δεν θα ταλαιπωρηθούν καθόλου για να έρθουν ως εδώ.

Τ’ Αμπελάκια έχουν χαρακτηριστεί παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός και αναμφίβολα μπορείς να περπατάς με τις ώρες στα όμορφα σοκάκια τους. Παράλληλα οι γύρω εξοχές κρύβουν πολλές εκπλήξεις ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η πασίγνωστη κοιλάδα των Τεμπών.

Επειδή πάντα, πρώτα το ζούμε και μετά το γράφουμε και όλοι οι προορισμοί δεν είναι ίδιοι, για μια ακόμη φορά θα αναφερθούμε και εδώ σε ταξιδιωτικές αλήθειες που καταγράψαμε με ρεπορτάζ στο πεδίο, ώστε να αποκομίσετε τις σωστές πληροφορίες και να αποφύγετε τις κακοτοπιές…

Δείτε όλο το κείμενο, χρηστικές πληροφορίες και περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here