Α. Τσίπρας-Κιλελέρ: Αδράνεια της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στους αγρότες

264

“Η χώρα χρειάζεται παραγωγικό συμβόλαιο” ήταν το μήνυμα που έστειλε νωρίτερα από την πλατεια του Κιλελέρ, όπου κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγρότη, ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία, όπου έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών συνεταιρισμών.

Ο κ. Τσίπρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων μετά την περίοδο της πανδημίας, σημειώνοντας ότι «το κυρίαρχο συναίσθημα που καταλαμβάνει τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον, για το αν θα μπορούν να κρατηθούν στις δουλειές τους και αν θα μείνουν στην ύπαιθρο».

«Σήμερα, βρισκόμαστε σε έναν ιστορικό τόπο. Στο Κιλελέρ, που 110 χρόνια πριν οι αγρότες -με αγώνα- διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους απέναντι στην εκμετάλλευση των κόπων και των θυσιών από τους τσιφλικάδες. Η δίκαιη επίλυση του αγροτικού ζητήματος τότε έγινε μέσα από αγώνες και διεκδίκηση. Και αυτό είναι κάτι που μας δείχνει ότι και τώρα πρέπει να προτάξουμε τη διεκδίκηση αλλά και το σχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «O τόπος δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά μόνο με τις υπηρεσίες και με τον τουρισμό. Μια χώρα που δεν παράγει και δεν εξάγει δεν μπορεί να πάει μπροστά και αυτός είναι ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η Πολιτεία πρέπει να στηρίξει τις άμεσες ανάγκες των αγροτών, να χρηματοδοτήσει την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων τους, να τους δώσει ανάσα σε ρευστότητα με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία». Επίσης, υπογράμμισε επίσης ότι στόχος της επίσκεψής του στην περιοχή του Κιλελέρ είναι να «συζητήσουμε την ανάγκες ενός νέου παραγωγικού συμβολαίου».

ert.gr ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here