«99 γωνίες ενός πιθανού εαυτού» στο Θέατρο του Μύλου

333

Το σόλο «99 γωνίες ενός πιθανού εαυτού» με την Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζεται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο του Μύλου, στο πλαίσιο του 5ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών, που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τον καλλιτεχνικό συντονισμό του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου.
99 μεταμορφώσεις, 99 στιγμές της αναπνοής, της κίνησης, του μυστηρίου που υφαίνει τη λεπτή κλωστή της ανθρώπινης ύπαρξης.
Μια διαδρομή στις νεφελώδεις, σκιερές και κρυμμένες πτυχές ενός πιθανού εαυτού.
Σε συν-διοργάνωση με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2018 και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Αθανασία Κανελλοπούλου
Μουσική Σύνθεση, ερμηνεία: Νίκος Παλαιολόγος (έγχορδα), Γιώργος Κλάδης (κρουστά).
Φωτογραφικό υλικό: Βάγια Τσιουρβοπούλου

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας, Κρατήσεις θέσεων 2410 – 614449 καθημερινά από 10:00 – 14:00, Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Μύλος του Παππά.
Η Αθανασία Κανελλοπούλου είναι ανεξάρτητη χορογράφος, παιδαγωγός και χορεύτρια. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και ισπανική γλώσσα και πολιτισμό.

Επί δεκαεπτά συνεχή έτη έζησε στο εξωτερικό, όπου συνεργάστηκε με πολλές ομάδες, όπως το Χοροθέατρο του Βούπερταλ Pina Bausch, les ballets C de la B, την ομάδα της Jasmin Vardimon, την ομάδα Cocoon Central Dance, της Alexandra Waierstall, των Gregor Zoellig, In-jung Jun, Guy Weissman, Rami Levi, Jossi Berg.

Από το 2008 έχει χορογραφήσει συνολικά 17 έργα, που έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής. Η χορογραφική της έρευνα έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη των ιδεών γύρω από τη γυναικεία ταυτότητα και φύση.

Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Μάλτας ZfinMalta, την ομάδα Σύγχρονου Χορού της Παλαιστίνης Sareyyet Ramallah, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, την Πειραματική Ακαδημία του Ζάλτσμπουργκ (SEAD), το Πανεπιστήμιο της Μάλτας (Τμήμα Χορού) κ.ά.

Παραδίδει σεμινάρια τεχνικής και χορογραφίας σε ακαδημίες χορού ανά τον κόσμο, όπως η Πειραματική Ακαδημία του Ζάλτσμπουργκ (SEAD), το Κέντρο Σύγχρονο Χορού του Καΐρου, η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης, το Πανεπιστήμιο Σπουδών Χορού της Μάλτας, η Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας, το Garage 29 στις Βρυξέλλες, το Dock 11 στο Βερολίνο, το Dance Cultural Centre της Αθήνας, η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Μιμάρ Σινάν στην Κωνσταντινούπολη.

Trailer

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here