6ο Γυμνάσιο Λάρισας: Κάνουν μάθημα με τα μπουφάν!

1666

Με τα μπουφάν αναγκάζονται να κάνουν μάθημα πολλοί μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

Όσο ο καιρός κράταγε, άντεχαν και εκείνοι. Τώρα πια όμως που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές η παραμονή στην τάξη είναι αδύνατη. Χθες οι μαθητές των οποίων οι τάξεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη θέρμανση προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους.

Ο κ. Αργύρης Ντεούδης είναι γονιός μαθήτριας και αγανακτισμένος επικοινώνησε με την «Ε» για να καταγγείλει το γεγονός ότι τόσους μήνες από την έναρξη των σχολείων το σχολείο δεν έχει λύσει το θέμα της θέρμανσης. «Είναι απαράδεκτο, φτάσαμε στα Χριστούγεννα και τα παιδιά μας κάνουν μάθημα με τα μπουφάν. Κάποιες αίθουσες θερμαίνονται κανονικά και κάποιες είναι παγωμένες. Πώς να κάνουν τα παιδιά μάθημα με τόσο κρύο; Έχουν μια σόμπα χαλαζία που την περιφέρουν οι καθηγητές από τάξη σε τάξη. Μπορεί να ζεσταθεί μια αίθουσα 50 τετραγωνικών με μια τέτοια σόμπα; Για πρώτη φορά όχι απλά στήριξα αλλά και παρότρυνα το παιδί μου να κάνει αποχή. Φτάσαμε στα Χριστούγεννα, πρέπει να δοθεί άμεσα λύση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλειος Παπαμαργαρίτης μιλώντας στην «Ε» ανέφερε ότι θεωρεί δικαιολογημένη τη διαμαρτυρία καθώς η θέρμανση είναι σοβαρό ζήτημα και ενημέρωσε ότι ήδη η διεύθυνση του σχολείου έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και από χτες βρίσκονται τεχνικοί που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη. «Χρειάζεται αντικατάσταση του κυκλοφορητή. Μας διαβεβαίωσαν ότι το θέμα θα λυθεί άμεσα. Πήγαμε να εκσυγχρονίσουμε το σχολείο με κάποιες εργασίες και προέκυψε η ζημιά. Είναι αλήθεια ότι τα καλοριφέρ υπολειτουργούν αποδίδοντας ελάχιστα και κατανοώ τις διαμαρτυρίες. Πιστεύω ότι από εβδομάδα δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Η «Ε» επικοινώνησε και με τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών κ. Θωμά Δαούλα, ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Εδώ και αρκετό καιρό είχε εγκατασταθεί εργολάβος ο οποίος ανέλαβε την ανακατασκευή των τουαλετών, τη μετατροπή δύο αποθηκών σε αίθουσες διδασκαλίας ολιγομελών τμημάτων και την τοποθέτηση νέων σωμάτων κεντρικής θέρμανσης στους διαδρόμους του σχολείου. Δυστυχώς όμως μετά την τοποθέτηση των νέων σωμάτων η λειτουργία της κεντρικής θέρμανσης είναι προβληματική, με αποτέλεσμα κάποιες αίθουσες να θερμαίνονται ικανοποιητικά, κάποιες μέτρια και κάποιες άλλες λιγότερο. Στείλαμε αρμόδιο τεχνικό και εντόπισε ότι η βλάβη είναι στον κυκλοφορητή. Παραγγείλαμε ανταλλακτικό που δεν ήταν εύκολο να βρεθεί γιατί ήταν παλιάς τεχνολογίας και μας διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα είναι λυμένο μέχρι τη Δευτέρα».

Της Νατάσας Πολυγένη

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here