6η Ημέρα, με ενδιαφέρουσες προβολές και την απονομή των βραβείων κλείνει το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας.

165

Μετά το επιτυχημένο πάρτι το βράδι της Παρασκευής για τους φιλοξενούμενους του φεστιβάλ, σκηνοθέτες και κριτική επιτροπή, συνεχίζεται το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας το οποίο κλείνει το Σάββατο 14 Μαΐου με πολλές και ενδιαφέρουσες προβολές.
Από τις 13:00 το πρόγραμμα ξεκινάει στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας με ταινίες από μαθητές οι οποίες έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος « Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή».

Ακολουθούν βραβευμένες ταινίες του Μητροπολιτικού Κολεγίου.
Θα προβληθούν: Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου (27’) Προσευχή του Θανάση Νεοφώτιστου (20’)Στο δωμάτιο της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου (14’) και Γιαζίντι του Έκτορα Σακαλόγλου (20’

Από 16.45 και μέχρι 17: 50 θα προβληθούν οι ταινίες animation Everything’s a lie του Dan Criblez (ΗΠΑ) (5’) Coronaviolence της Αλεξίας Τσούνη (Ελλάδα) (6’)
Alice in Covid-land της Τίνας Μάμαλη (Ελλάδα) (4’) Lost & found της Βίβιαν Παπαγεωργίου (Ελλάδα) (9’) Mooozart του Piero Tonin (Ιταλία) (10’) Atlantis 1 της Misaki Asamie (Ιαπωνία) (15’) Lullaby της Αθηνάς Γεωργίας Κουμελά (Ελλάδα) (4’)
Revolykus του Victor Orozco Ramirez (Γερμανία) (12’) Elevator alone της Αναστασίας Παπαδοπούλου (Ελλάδα) (4’)

Θα ακολουθήσει το ελληνικό διαγωνιστικό με ταινίες ελλήνων σκηνοθετών πολλοί από τους οποίους έχουν ταξιδέψει στην πόλη μας φιλοξενούμενοι του Φεστιβάλ.
Θα προβληθούν οι ταινίες:
Cortazar των Αργύρη Γερμανίδη και Κατερίνας Στράουχ (10’) Νερό στον Άρη του Νίκου Παναγιωτόπουλου (14’) Το σπίτι τους του Γιώργου Γκότζου (18’) Πρώτο μπάνιο του Αλέξανδρου Κωστόπουλου (15’) In luck του Θοδωρή Βουρνά (20’)
Phelia της Έλια Καλογιάννη (17’) Mea Filia της Χριστίνας Τσακμακά (12’)
Qualia του Θανάση Ταταύλαλη (17’) Όπως θα συνέβαιναν μέσα στο νερό της Ανθής Δαουτάκη (18’) Aygol του Δημήτρη Αργυρίου (8’) Beauty του Θάνου Λυμπερόπουλου (20’) Ίσκιωμα του Κώστα Γεραμπίνη (15’)

Στις 21:30 η μεγάλη στιγμή για όλους τους συμμετέχοντες που είναι η ανακοίνωση των βραβείων από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από σημαίνοντες στο χώρο του κινηματογράφου στο αίθριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Η κριτική επιτροπή που επέλεξε τις ταινίες που θα βραβευτούν είναι οι:

Ηλίας Δημητρίου (πρόεδρος επιτροπής διεθνούς- ελληνικού) σκηνοθέτης, Κυριακή Σπανού Διευθύντρια Θεσσαλικού Θεάτρου, Μαρκέλλα Γιαννάτου ηθοποιός, Κωνσταντίνος Μητσούλης σκηνοθέτης, Στέλιος Μωραϊτίδης σκηνοθέτης, Σπύρος Σιάκας (πρόεδρος επιτροπής animation) Αναπληρωτής Καθηγητής, 3D Animation, Γλυκερία Πατραμάνη, Σεναριογράφος Ευάγγελος Ρεμπάπης φιλόλογος-ιστορικός.

Στη συνέχεια το Φεστιβάλ θα δεξιωθεί το κοινό με ποτό κλείνοντας έτσι άλλο ένα επιτυχημένο φεστιβάλ Κινηματογράφου για την πόλη της Λάρισας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here