3ο Φεστιβάλ αγριολούλουδων – Διαγωνισμός φωτογραφίας

715

Ο Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», οργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα:
«Τη φύση στην καλή της ώρα εβρήκα»*

Φωτογραφίστε! Τα Αγριολούλουδα του Κάτω Ολύμπου και τα «Λουλούδια του Μάη», της Καλλιπεύκης και στείλτε μας τις φωτογραφίες σας, μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Την Άνοιξη αλλά και ολόκληρο το χρόνο, ανθίζουν πάμπολλα αγριολούλουδα στον Κάτω Όλυμπο και κύρια στον κάμπο, στο ψηλότερο κατοικημένο και καλλιεργούμενο οροπέδιο (αποξηραμένη λίμνη Ασκουρίς) και στις πλαγιές της Καλλιπεύκης!
Στην Καλλιπεύκη, και στις περιοχές «Καραβίδα» και «Ροζός», ανθίζουν κατά στρέμματα τα «Λουλούδια του Μάη», που δεν είναι παρά άγριοι νάρκισσοι! Από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαΐου, οι παραπάνω περιοχές, ντύνονται στα λευκά, από τα άνθη του άγριου νάρκισσου και μοιάζουν ολόασπρα λιβάδια!
Τα λουλούδια του Μάη στην Καλλιπεύκη, ταυτίζονται με τον ερχομό της Άνοιξης! Ναι, η Άνοιξη στα ορεινά έρχεται, πιο αργά! Η Καλλιπεύκη βρίσκεται στον Κάτω Όλυμπο, είναι το ορεινότερο χωριό, σε υψόμετρο 1054 μέτρα.

Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού, είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή, που τα ανθισμένα αγριολούλουδα και κύρια τα «Λουλούδια του Μάη», έχουν την τιμητική τους. Να αποτυπώσει την ευφορία που δημιουργείται στην ψυχή από το εντυπωσιακό θέαμα και να «μοιράσει» την ευφορία αυτή διαδικτυακά, στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και κύρια να τιμηθεί η ημέρα της μητέρας αλλά και η μάνα, στα πρόσωπα των παραβρισκόμενων μανάδων.

Στο διαγωνισμό, μπορούν να λάβουν μέρος όλοι! Ερασιτέχνες ή επαγγελματίες, μικροί ή μεγάλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μια φωτογραφική μηχανή, λίγη φαντασία και λίγος χρόνος είναι αρκετά για τη συμμετοχή.

Βραβεία:
Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες, που θα στείλει στη διεύθυνση: papaioannoupanagiotis@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2019. Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε μορφή JPG και το αρχείο να φέρει το όνομα και το επίθετο του διαγωνιζόμενου σε διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3. (π.χ. Γιάννης Γεωργίου_1, Γιάννης Γεωργίου_2, Γιάννης Γεωργίου_3). Το θέμα – τίτλος του email που θα στείλετε, να γράφει: «Διαγωνισμός φωτογραφίας».
Οι φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα εκτεθούν το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαΐου, στην Καλλιπεύκη και στο Δημοτικό Σχολείο.

Έπαθλα
1ο βραβείο: Φωτογραφική μηχανή (Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»)
2ο βραβείο: Τρίποδο φωτογραφικής μηχανής – video (Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»)
3ο βραβείο: «Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου, βιβλίο – λεύκωμα) (Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»)
Θα απονεμηθούν αναμνηστικά συμμετοχής. Οι τυπωμένες φωτογραφίες την Κυριακή 12 Μαΐου το μεσημέρι, θα διανεμηθούν στις μητέρες που θα παραβρίσκονται. Θα αναρτηθούν δε, στις ηλεκτρονικές σελίδες του Συλλόγου μας (www.kallipefki.gr
www.facebook.com/m.e.s.a.kallipefkis
www.facebook.com/kallipefki)
για να γίνουν γνωστά τα αγριολούλουδα του Κάτω Ολύμπου και της Καλλιπεύκης σε όλο τον κόσμο.

Έκθεση:
Σάββατο 18.00 – 20 και Κυριακή 10.00 – 13.30

Κυριακή – Γιορτή μητέρας
11:00 π.μ.
Καλωσόρισμα στο χώρο της έκθεσης – εισαγωγή: Κατερίνα Γκαζγκάνη, ταμίας Δ.Σ. Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»
Ημέρα της μητέρας: Ματίνα Μιχαντά, Γραμματέας Δ.Σ. Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»
Η καθημερινότητα της μάνας: Μαρία Ρημαγμού – Μπουρονίκου, μητέρα
Τραγούδια με θέμα τη μητέρα: Δημοτικό Σχολείο Καλλιπεύκης
Απονομή βραβείων στους νικητές.
Απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες.
Διανομή φωτογραφιών στις γυναίκες – μητέρες που θα παραβρίσκονται.
Λήξη._

Διαδρομές:
Λάρισα – Μακρυχώρι – Γόννοι – Καλλιπεύκη (58 χιλ).
Πλαταμώνας – Παλιός Παντελεήμονας – Καλλιπεύκη (28 χιλ).
Λεπτοκαρυά – Καρυά – Καλλιπεύκη (34 χιλ).
Πυργετός – Κρανιά (9 χιλ) – Καλλιπεύκη (16 χιλ χωματόδρομος) – (σύνολο 35 χιλ).

Διαμονή:
Ξενώνας «Ασκουρίς» (μέσα στο δάσος), τηλ.: 6984052956 – 6980824625

Διατροφή:
Καφέ – Μπαρ – Ψησταριά: «ΟΛΥΜΠΟΣ» (στην πλατεία), τηλ.: 2495096282
Καφέ – Μπαρ – Ψησταριά: «ΜΑΝΤΑΣ» (στην πλατεία), τηλ.: 2495096243
Καφέ – Μπαρ – Ψησταριά: «ΣΤΕΛΙΟΣ» (κοντά στην πλατεία), τηλ.: 6980824625

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφοι.
Συμμετοχή: μέχρι τρεις (3) ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες.
Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 6η Μαΐου 2019 και ώρα 24.00.
Οι φωτογραφίες θα σταλούν σε ψηφιακή μορφή στο papaioannoupanagiotis@gmail.com και θα είναι σε μορφή JPG). Με όνομα αρχείου το όνομα και το επώνυμό σας σε διαδοχική αρίθμηση τα αρχικά του ονοματεπώνυμου και διαδοχική αρίθμηση (π.χ. Γιάννης Γεωργίου_1, Γιάννης Γεωργίου_2, Γιάννης Γεωργίου_3). Αυτονόητο, πως οι φωτογραφίες ανήκουν στους συμμετέχοντες και πως δεν έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.
Οι φωτογραφίες των συμμετεχόντων θα τυπωθούν και θα διανεμηθούν την Κυριακή 13 Μαΐου στις γυναίκες – μητέρες που θα παραβρίσκονται.
Σε ηλεκτρονική μορφή θα αναρτηθούν στις ηλεκτρονικές σελίδες του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. για να γίνουν γνωστά τα αγριολούλουδα του Κάτω Ολύμπου και της Καλλιπεύκης σε όλο τον κόσμο.
Η συμμετοχή στο διαγωνισμό, η εκτύπωση για την έκθεση και η ανάρτηση στις σελίδες του Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», δεν θεμελιώνει δικαίωμα αμοιβής πέρας της αναγραφής του ονόματος του δημιουργού.

Κριτική επιτροπή: Σπύρος Τσαντόπουλος, φωτογράφος, Μαρία Ρημαγμού – Μπορονίκου, μητέρα, Στέλλα Γκαρλέμου, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν την Κυριακή 12 Μαΐου το μεσημέρι, με τη λήξη της έκθεσης.
Όλα τα έπαθλα θα είναι καινούρια στη συσκευασία τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here