Θλίψη στην Ελασσόνα για τον θάνατο 58χρονου

415

Συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα και στην Τσαριτσάνη για τον θάνατο 58χρονου που «έφυγε» από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη μάχη που έδωσε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος Ελασσονίτης στις 7 Σεπτεμβρίου, ευρισκόμενος σε κοινωνική υποχρέωση φίλου του, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και ασυνήθιστη κεφαλαλγία, ενημερώνοντας τον περίγυρο. Αμέσως μεταφέρθηκε στη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου διαγνώστηκε εγκεφαλικό επεισόδιο. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών, προχθές το βράδυ κατέληξε.

Πρόκειται για τον Κώστα Βαγενά, 58 ετών, συνταξιούχο υπάλληλο της Αγροτικής Τράπεζας, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) και απόφοιτο των Τ.Ε.Ι.

Ο γνωστός Ελασσονίτης, σοβαρός, ευγενής, άτομο χαμηλών τόνων, αθόρυβος, ενεργός και «ανήσυχος» στην τοπική κοινωνία, πάντα ενημερωμένος στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά «δρώμενα», με σεβαστή άποψη. Διετέλεσε μέλος στις Τοπικές Οργανώσεις και σε συντονιστικές Επιτροπές του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα του ΚΙΝΑΛ. Αθόρυβος και αγνός «εργάτης» του χώρου, αξιόπιστος, με φίλους σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος τοπικός σύμβουλος (στο Διαμέρισμα Ελασσόνας) με τον συνδυασμό του δημάρχου Νίκου Γάτσα.

Αφήνει πίσω τη μητέρα και τις δύο αδελφές του (με τις οικογένειες τους).

Το τελευταίο «αντίο» στον Κώστα Βαγενά είπαν χθες το μεσημέρι δεκάδες άτομα και αρκετοί αυτοδιοικητικοί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας. Στην Εξόδιο Ακολουθία συλλειτούργησαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας.

Ανάμεσα στις παρουσίες, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νάνος, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, «συνοδοιπόροι» του στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση. Η ταφή έγινε στο Κοιμητήριο της Τσαριτσάνης (τόπος καταγωγής του).

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΓΑΤΣΑ

«Αποχαιρετάμε τον φίλο και συνοδοιπόρο Κωνσταντίνο Βαγενά που «έφυγε» από κοντά μας τόσο νωρίς. Άνθρωπος πράος κι ευγενής, κέρδισε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και δούλεψε με ήθος, συνέπεια κι αξιοπιστία.

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Πηγή:eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here