Ο Αγοραστός θα κάνει κατάδυση με τον Σακή Ρουβά για τα εγκαίνια του Υποβρυχίου Μουσείου της Αλοννήσου

707

Παγκόσμιο προορισμό Καταδυτικού Τουρισμού έχει βάλει στόχο ο Περιφερειάρχης να κάνει το Υποβρύχιο Μουσείο της Αλοννήσου.

Τα εγκαίνια προβλέπονται λαμπερά αφού θα γίνουν παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη και με προσκεκλημένο τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος αναμένεται να κάνει κατάδυση μαζί με τον Περιφερειάρχη για να κόψουν την κορδέλα των εγκαινίων!

Φέτος αναμένεται να ανοίξει για πρώτη φορά τις υδάτινες πύλες του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας, στην Αλόννησο. Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου έως την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020 οι ερασιτέχνες αυτοδύτες και δύτες ελεύθερης κατάδυσης θα μπορούν να επισκεφτούν, με τη συνοδεία καταδυτικών κέντρων, το διάσημο ναυάγιο αμφορέων του 5ου αιώνα π.Χ. στο βυθό της νησίδας Περιστέρα στην Αλόννησο, από τα σημαντικότερα της κλασικής αρχαιότητας.

Ένας ψαράς ήταν ο πρώτος που αντίκρυσε το 1985 το αρχαίο ναυάγιο κοντά στη δυτική βραχώδη ακτή της Περιστέρας, σε βάθος 28 μέτρων: ένα μεγάλο εμπορικό πλοίο, πιθανόν αθηναϊκό, βυθίστηκε εκεί γύρω στο 425 π.Χ. Ήταν φορτωμένο με χιλιάδες αμφορείς κρασιού από τη Μένδη (αρχαία πόλη της Χαλκιδικής) και την Πεπάρηθο (τη σημερινή Σκόπελο), περιοχές γνωστές στην αρχαιότητα για το κρασί τους.

Το γεγονός αναμένεται να καλυφθεί από ΜΜΕ όλη της χώρας αλλά και από μεγάλα διεθνή δίκτυα και αυτό θα είναι μια τεράστια διαφήμιση για τη Θεσσαλία!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here