Μεταφέρθηκαν 73 πρόσφυγες σε ξενοδοχείο στην Καρίτσα – Αναμένονται τα ασυνόδευτα σε άλλο ξενοδοχείο

820

Εβδομήντα τρεις πρόσφυγες έφτασαν χθες τα ξημερώματα σε ξενοδοχείο που βρίσκεται έξω από την Καρίτσα, στον Δήμο Αγιάς. Εξ΄αυτών οι 26 είναι ενήλικες και τα υπόλοιπα άτομα είναι μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή ενημερώθηκε τελευταία στιγμή, λίγο πριν την άφιξη των προσφύγων.
Το ξενοδοχείο, που είχε διακόψει τη λειτουργία του, θα φιλοξενήσει τις οικογένειες για διάστημα έξι μηνών. Η δε διαδικασία για την ένταξή του στο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων δεν περνάει από τους Δήμους, αλλά απ ‘ευθείας μέσω ηλεκρονικής πλατφόρμας την οποία διαχειρίζεται ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Οι κάτοικοι στον Δήμο Αγιάς εκφράζουν ανησυχία, ωστόσο δεν έχει γίνει κάποια κινητοποίηση.

O Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας θεωρεί ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουν τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά να γίνει ισομερής καταμερισμός και να μην σηκώσουν το βάρος λίγες μόνο περιοχές.

Οι απόψεις μεταξύ των ξενοδόχων διίστανται.

Μέχρι τώρα, οι κάτοικοι στην Καρίτσα, μόνο, συγκέντρωσαν υπογραφές ενάντια στην φιλοξενία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε άλλο ξενοδοχείο που βρίσκεται μέσα στο χωριό. Σ’ αυτό αναμένεται να μεταφερθούν 40 αγόρια από 12 ως 17 ετών για διαμονή ενός χρόνου.

Σε ακόμη μία περίπτωση, στον Δήμο Αγιάς, ιδιοκτήτης ξενώνα στην Ανω Σωτηρίτσα έχει υποβάλει αίτηση για να φιλοξενήσει 40 πρόσφυγες.

Επίσης, αίτηση έχει υποβάλει ιδιοκτήτης ξενώνα και στην Καλλιπεύκη του Δήμου Τεμπών.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here