Λάρισα: «Ντου» και παράπονα σε Χαρδαλιά – Τσιόδρα στον καταυλισμό Ρομά

1130

Οι δύο άνδρας όταν έφτασαν στον καταυλισμό που έχει τεθεί ήδη σε καραντίνα, δέχθηκε τα έντονα παράπονα από τον πληθυσμό των Ρομά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ομάδα ατόμων διαμαρτυρήθηκε καθώς όπως είπαν αποκλείστηκε μόνο το κομμάτι που κατοικούν Ρομά και όχι ολόκληρη η περιοχή με αποτέλεσμα να στοχοποιηθούν, με αποτέλεσμα να τους δημιουργήσει πρόβλημα με τις δουλειές τους.

Τα νέα μέτρα

Αυστηρά είναι τα μέτρα για τον καταυλισμό Ρομά στη Λάρισα (στην περιοχή της Νέας Σμύρνης), που αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και τις τοπικές αρχές.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε:

  • Αυστηρή καραντίνα, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τον καταυλισμό
  • Προσλαμβάνονται διαμεσολαβητές ώστε να επικοινωνήσουν στους Ρομά πόσο σημαντικό είναι μην βγαίνουν από το σπίτι τους
  • Κλείνουν οι λαϊκές αγορές
  • Μισθώνονται ξενοδοχεία ώστε να φιλοξενηθούν ευπαθείς ομάδες

Εξερχόμενος από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε σε δηλώσεις του ότι θα ληφθούν όποια μέτρα είναι αναγκαία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε στη Λάρισα με τα 20 κρούσματα κορoνοϊού στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη η οποία από χθες τέθηκε σε καραντίνα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

 

Πληροφορίες newsique.gr

Βίντεο – Φωτογραφιες larisanew.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ